Vilassar de Mar aconsegueix mantenir els vuit grups de P3 en l’oferta inicial per al curs 2021-22

Vilassar de Mar mantindrà els vuit grups de P3 en l’oferta inicial per al proper curs 2021-22, després que el Departament d’Educació de la Generalitat reconsiderés, a petició del Consell Escolar Municipal, la seva decisió de reduir-los a set. Els grups, però, experimentaran una reducció en la seva ràtio, que passarà de 25 places a 23 en les escoles públiques.

L’Ajuntament i la comunitat educativa de Vilassar de Mar aconsegueixen així el seu objectiu de mantenir l’actual oferta, tot i el descens en la natalitat al nostre poble, argument que havia fet servir el Departament d’Educació per a justificar la seva intenció inicial d’eliminar un dels grups de P3.

El Departament d’Educació de la Generalitat, no obstant, ha informat que, si un grup té menys de 15 sol·licituds, es tancarà, malgrat els problemes i conseqüències que això pugui comportar a les famílies.

Abans de conèixer la decisió d’Educació, l’Ajuntament ja havia convocat les direccions i AFES de les escoles per fer-ne un anàlisi de la situació i crear un espai tècnic permanent de planificació escolar. El Consell Escolar Municipal va crear llavors una comissió amb aquest efecte que, integrada per l’Ajuntament, les direccions i AFES de les escoles, es va reunir per primera vegada a finals del mes de gener.

Entre les conclusions extretes d’aquesta primera reunió destaca la necessitat que tota la comunitat educativa treballi conjuntament per a aconseguir que, un cop finalitzades les preinscripcions, no s’hagi de tancar cap grup de P3. En aquest sentit, la comissió va decidir fer partícips a les famílies d’aquesta necessitat, sense que això suposi renunciar a les seves preferències sobre el projecte educatiu que té cada escola.

La comissió, a més, es va comprometre a fer un procés de portes obertes conjunt i acordat, els detalls del qual es donaran a conèixer properament. Així mateix, va decidir començar a establir les bases de la planificació escolar a Vilassar de Mar per als propers cursos un cop hagi conclòs el procés de preinscripció per al curs 2021-22.

Pel que fa a l’ESO, el Departament d’Educació va comunicar que l’institut Vilatzara tindrà quatre grups, mentre que el Pere Ribot en tindrà tres.