Vilassar Comerç fa balanç de l’any que portem de pandèmia

L’espai magazine “Parlant de tot”, presentat i produït per Jaume Cabot, ha centrat la seva atenció recenment en la situació del comerç local des l’esclat de la pandèmia de la covid 19 i la declaració del primer estat d’alarma  fins ara i ha entrevistat Carme Pérez Zamora, presidenta de Vilassar Comerç.

Pérez Zamora ha subratllat que ha estat un any  molt difícil per al sector i ha  un balanç positiu de tota la feina realitzada des de l’associació durant aquest any per afrontar aquesta a situació.

Han treballat de valent, s’han reunit per videoconferència i molts socis i sòcies han aportat idees.  

Algunes de les mesures que l’associació va prendre són perdonar la quota del trimestre en què les botigues  van haver de tancar, dotar de mascaretes, guants i tot el material de protecció anti covid 19 a tots els establiments   

Ha recalcat que hi ha hagut companyerisme i suport entre tots els comerciants. Pérez Zamora considera que situació per la que estem passant degut a la pandèmia ha fet valorar més al conjunt de la societat local el comerç de proximitat,  ja que al poble, ha dit, a nivell de comerç, hi ha quasi de tot

D’aquest context tan difícil han sortit més reforçats i han comptat amb l’ajuda, entre d’altres, de la PIMEC.

Molts comerços han creat o potenciar la seva pàgina web .

Quins són  els sectors que han estat més afectats? Restauració, oci, serveis (acadèmies, centres d’estètica,agències de viatges),  botigues de roba…..  

La tendència ha estat la contrària en algun altre sector com el de l’alimentació.    

Comerços associats a Vilassar Comerç que hagin tancat? Hi ha molt pocs i han estat per motius personals, no per raons relacionades amb la pandèmia. Ha recalcat que l’esperit que mou als botiguers del nostre municipi és aguantar tot el que es pugui.

La majoria de la clientela entén les mesures de seguretat anticovid 19 i quasi no han tingut problemes en relació a aquesta qüestió.

Pel que fa als comerciants ha afegit que han acatat i acceptat la normativa que  s’ha anat decretant per part de les autoritats en relació a la regulació dels horaris i dies d’obertura. Alguns comerciants que formen part de l’associació han expressat el seu desacord en alguns moments amb algunes mesures com no poder obrir fins fa poc els dissabtes, però tot i aquest desacord, han acceptat i han complert les mesures decretades per les autoritats

“Si no hi ha més ajudes és difícil tirar cap endavant”, ha dit.

Algunes de les activitats que han hagut d’anul·lar degut a la legislació anticovid 19 són el Tastet d’estiu, el  Trenet de nadal i la  Nit de comerç. Pel que fa a la Fora Estocs es va celebrar de manera molt diferent, no en el format de sempre sinó a la part de fora de davant de cada establiment.