Viladona organitza una sortida al TNC per veure “Una comèdia espanyola”

L’associació vilassarenca Viladona organitza una sortida divendres 30 d’octubre al Teatre Nacional de Catalunya per a veure l’obra “Una comèdia espanyola”, una comèdia escrita per Yasmina Reza – autora de peces de gran èxit en el teatre, com “Arte” o “Tres versions de la vida”-  sobre el teatre, les relacions familiars i l’amor, dirigida per Sílvia Munt. El preu de l’entrada i el desplaçament fins a Barcelona és de 28 euros per a les sòcies de Viladona i 30 euros per a les persones que no siguin sòcies. La sortida s’efectuarà a les 7 de la tarda des del passeig del Pins. L’escenificació de l’obra començarà a les 8 del vespre. Per informació i inscripcions, cal telefonar al 93 750 24 87. 

“Una comèdia espanyola”  fa una dissecció en clau de comèdia de les relacions familiars, amb els seus vincles, les seves solituds, la seva inestabilitat. Cinc actors francesos assagen una obra espanyola: una reunió familiar durant la qual una mare presenta el seu nou home, un administrador de finques vidu, a les seves filles i al seu gendre. La mare n’està completament enamorada, i les seves dues filles, dues actrius amb diferent fortuna, estan consternades per la notícia. Aquest microcosmos familiar es veurà interromput pels comentaris dels actors, que surten del personatge per parlar-nos del seu ofici, d’aquesta professió tan esquizofrènica que els porta a inventar-se altres vides.

Una reflexió divertida i alhora enigmàtica sobre el teatre, sobre les aparences i la realitat, sobre la vida, sobre la comicitat amarga de la família i sobre els camins diversos i volubles de les relacions amoroses. Una peça de teatre dins del teatre, divertida i dolorosa al mateix temps, que arriba a Barcelona en català després d’haver triomfat al Centro Dramático Nacional de Madrid.

Leave a Reply