Viladona explora els hàbits lectors de vilassarencs i vilassarenques

Quins són els hàbits lectors dels vilassarencs i vilassarenques? Què llegim? Què ens agrada? Quins són els nostres escriptors preferits? Per donar resposta a aquestes, i d’altres preguntes, Viladona va sortir al carrer el passat dia de Sant Jordi per fer un retrat robot dels lectors i lectores de Vilassar de Mar. Ens agraden Gabriel García Márquez i Ken Follet

Sobre una enquesta de prop de 250 persones, una bona mostra per treure’n conclusions, Viladona destaca que el 61% de les persones preguntades es declaren lectors habituals. Un 34% admet que no acostuma a llegir i un 5% declara que només llegeix textos relacionats amb la seva activitat professional o amb els seus estudis. És a dir, no ho fan per plaer.

La novel.la és el gènere literari per excel.lència. En aquest sentit, i tot i que gairebé la meitat de les persones enquestades reconeixen no tenir un autor o autora preferit, el colombià Gabriel García Márquez i el gal.lés Ken Follet són els que recullen les màximes simpaties de vilassarencs i vilassarenques segons l’enquesta de Viladona.

A aquests dos monstres de la literatura universal, els segueixen Carlos Ruiz Zafon, Almudena Grandes o Ildefonso Falcones. Potser és per això que entre els títols més recordats per les persones enquestades són Cien Años de soledad, la Catedral del Mar o los Pilares de la Tierra. Mil Sols esplèndis, de l’estatunidenc d’origen afganès Khaled Hosseini, també és un dels llibres que vilassarencs i vilassarenques guarden en la seva memòria. Al marge de la novel.la, les narracions curtes i les biografies són les altres dues preferències majoritàries al nostre municipi de cara a posar-se a llegir.

Viladona va efectuar, en el marc d’aquesta enquesta realitzada el passat dia de Sant Jordi, un sorteig d’un val de 50 euros entre totes les persones que van col.laborar en aquesta mostra que permet retratar els hàbits lectors de vilassarencs i vilassarenques. A bescanviar, com no podia ser d’una altra manera, per llibres.