Video de Josep Malagarriga del seu recent llibre “Manual de tècniques pictòriques”

Ens fem ressò del video que ha elaborat l’artista vilassarenc Josep Malagarriga, de la presentació del seu recent llibre “Manual de tècniques pictòriques”, a l’espai informatiu “Crònica” de Vilassar Ràdio.

L’artista va néixer el 1953 a l’Ametlla de Merola. Va treballar de colorista durant cinc anys en un laboratori d’una empresa de tints de Manresa. Estudià a l’acadèmia de pintura de Barcelona Realist Ar per perfeccionar el retrat i la figura humana. Ha estat professor de visual i plàstica a les escoles Pérez Sala, Del Mar i a l’institut Vilatzara.

L’obra és un breviari de només 100 pàgines en forma de guia pràctica de les tècniques pictòriques, tant les seques com les humides, que conté il·lustracions realitzades per l’artista. 

El llibre, editat per Forment, prologat per Josep Calomba i estructurat en 18 capítols, conté dibuixos d’ Antoni Bassas, Bruce Sprinsgteen, Freddy Mercury, Elvis Presley, Michael Jackson, Brahms, Apel·les Mestres, Juli Garreta, Carlos Ruiz Zafón, Duke Ellington, Enric Morera, Pau Casals, Madonna, John Lennon, Lluís Llach, David Bowie, Mick Jagger, Bob Dylan i Velázquez, entre d’altres. 

És autor també del llibre “Compositors musicals de tots els temps i totes les tècniques pictòriques. Guia pràctica interactiva”, editada el 2017.

Resideix a Vilassar de Mar des de 1979. El 1992 va col·laborar en la fundació de l’entitat Vilassart. Té obra al Museu Monjo.