Veredicte de la VII beca Ernest Lluch de recerca local

Ariadna Artigas, en nom i representació de la cooperativa d’arquitectes LaCol, SCCL, és la guanyadora de la setena edició de la beca Ernest Lluch d’investigació i recerca local de Vilassar de Mar, amb el projecte titulat “Recuperem el Vilassar de Mar fabril”. El projecte guanyador vol inventariar, estudiar, descriure i explicar el patrimoni fabril que ha tingut Vilassar de Mar al llarg de la seva història, és a dir, recuperar la memòria històrica d’aquest passat que durant els segles XIX i XX va tenir una forta incidència en la societat vilassarenca.

La beca Ernest Lluch d’investigació i recerca local organitzada per l’Ajuntament, de caràcter biennal i dotada amb 4.000 euros, té l’objectiu de fomentar la investigació sobre Vilassar de Mar i el seu entorn en tots els seus àmbits, principalment en l’aspecte de la història i de la geografia, i del patrimoni cultural i artístic.

Edicions anteriors

La primera edició de la beca, l’any 2002, va premiar el treball de Francesc Caballé “La formació urbana de Vilassar de Mar: de veïnat a nucli consolidat segles XVIII-XIX”, que tenia com a objectiu estudiar la transformació del municipi en aquest període. La segona edició, any 2004, la va guanyar Joan Giménez Blasco amb el treball “De la vela al vapor: els Sust, una nissaga marinera a cavall dels segles XIX i XX”. El guanyador de la tercera edició, any 2006, va ser Lluís Parcerisas i Benedé i el seu projecte “Evolució del paisatge i transformacions del territori a Vilassar de Mar i Vilassar de Dalt des de 1850 a l’actualitat”. El premiat de la quarta edició, any 2008, va ser Josep Riera i Ramon, amb el projecte “Creixement i complexitat. Evolució i canvis en l’estructura demogràfica de Vilassar de Mar, 1939-2007”, l’any 2010 les guanyadores van ser Tate Cabré i Mireia Olivé amb el treball “El Vilassar de Mar dels indians”, i l’any 2012 van ser Miquel Gurrera i Francesc Busquets amb “Vida i mort a l’entorn de la Via Augusta al seu pas per Vilassar de Mar”.