VdM se suma a les reivindicacions per combatre la LGBTI-fòbia a l’esport

Aquest dilluns 19 de febrer, es commemora el Dia Internacional contra la LGBTI-fòbia a l’esport. Coincideix amb el dia del naixement de Justin Fashanu, primer futbolista que va fer pública la seva homosexualitat i que va posar fi amb la seva vida per tota la pressió rebuda. 

Amb el lema “Sense respecte no guanyes. A l’esport tots hi juguem en igualtat”, l’Ajuntament de Vilassar de Mar vol reivindicar un esport lliure de discriminacions i ha elaborat un vídeo, que s’ha publicat al Youtube de l’Ajuntament i a les xarxes socials municipals, per reafirmar el compromís que totes les persones puguin gaudir de l’esport en ambients segurs i lliures de qualsevol tipus de violència sexista o lgbtibòfica, fomentant valors com el respecte, la seguretat, la dignitat, la igualtat i la llibertat.

El vídeo ha comptat amb la participació dels grups municipals amb representació a l’Ajuntament i d’entitats esportives de diverses disciplines: Club Bàsquet Vilassar, Club esportiu Futbol Sala Sant Joan, Club Nàutic Vilassar, Club Vilassar Hoquei, Club Voleibol Vilassar, UE Vilassar de Mar, Associació de Taekwon-do ITF de Catalunya, Club Tennis Taula Vilassar de Mar, Adictasport Capoeira i Club Espigó de G

Ahir diumenge previ a la commemoració, la regidora d’Igualtat, Camino Calvo, va llegir, al pavelló d’esports municipal Paco Martin, abans d’un dels partits de futbol sala, el manifest institucional.