VdM ha col·laborat en la construcció de la nova Escola d’Educació Especial d’Aguacatán

El passat 24 de novembre, es va inaugurar l’Escola d’Educació Especial d’Aguacatán, a Guatemala. L’Ajuntament de Vilassar de Mar, a través del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, ha estat un dels organismes que ha col·laborat en el projecte per a la seva construcció amb l’aportació de 2.750 euros.

L’Escola suposa un pas endavant per a tots els nenes i nenes amb diversitat funcional, ja sigui motriu o cognitiva, que viuen a Aguacatán i a tota la regió. Una cinquantena d’alumnes podran començar el curs en aquest nou centre, a partir del mes de gener.

El nou edifici, ubicat al costat del riu Juan, que neix a pocs metres del centre, fa que la nova escola sigui molt lluminosa i amb un pati molt ampli. De moment, s’han construït sis aules en planta baixa on es fan les classes i també s’ofereix el servei de fisioteràpia als infants que ho necessiten. L’edifici està preparat per poder créixer amb una segona planta si les necessitats així ho requereixen.

Des del Fons Català de Cooperació fan arribar al consistori de nostre poble el seu agraïment com a ajuntament col·laborador en el projecte. A la inauguració van compartir moments amb l’entitat local, ASOPEDI, que és qui dirigeix l’escola, i amb l’alcalde del municipi, Pablo Escobar, qui va agrair l’aportació de tots els ens que l’han fet possible.