VdM, el 7è municipi maresmenc amb més persones amb formació superior

Són de l’any 2020,  però són les darreres dades de què disposa la nostra comarca. Segons el Consell Comarcal del Maresme, que ha fet un exhaustiu estudi sobre el grau de formació assolit entre maresmencs i maresmenques, Vilassar de Mar és el setè dels trenta municipis de la nostra comarca, amb més persones amb formació superior, el 45.6%. Molt per sobre de la dada mitjana del Maresme (el 33,4%) que és calcada a la dada del conjunt de Catalunya.

Tiana, amb el 52,2%, és la població del Maresme amb més persones empadronades amb formació superior. Seguida, per aquest mateix ordre i a molt poca distància, per Cabrils i Cabrera de Mar, que tancarien el podi. Seguidament hi ha Alella, el Masnou, Sant Vicenç de Montalt i Vilassar de Mar. A l’altre extrem d’aquesta balança formativa maresmenca, és a dir, les poblacions de la nostra comarca amb menor percentatge de persones amb estudis superiors, es troben Pineda del Mar (el 21%), Palafolls (el 23.9% pràcticament empatant amb Tordera que té una taxa del 24%) i Mataró amb un 26.9%.

Al Maresme, el 14,1% de les persones tenen estudis de primària o inferiors (54.485 persones). El 28,6% primera etapa de Secundària, el 23,9% segona etapa de Secundària i el 33,4%, com dèiem, estudis superiors. Un total de 129.560 persones.