“Viure per creure”, xerrada de Maria Petit, aquesta tarda

S’està entrenant per participar, aquest setembre, en la mítica Burriac Atac; la tradicional cursa nocturna de muntanya de Vilassar de Mar que es farà el proper 3 de setembre. Aquest és un dels molts projectes immediats que té la Maria Petit Vecino, sensibilitzadora sobre la discapacitat visual, que, des de les 6 de la tarda, imparteix la seva conferència a la Sala Carrau. Porta per títol Viure per Creure. És una activitat més de l’Aula d’Extensió Universitària de Vilassar de Mar.

Maria Petit, que va perdre la vista quan tenia 17 anys en un accident de trànsit, s’ha convertit en una veu de referència sobre la superació. De fet, al marge de ser cofundadora de l’Associació Punt de Vista, fa xerrades a instituts, per exemple, on explica com pot fer vida normal. Tot i que Petit posa totes les cometes del món en aquest adjectiu

Ha afegit que intenta poder fer tot allò que li ve de gust i intenta trencar amb les totes les barreres imposades per la societat.

En el fons, tot porta a una reflexió: en quin moment ens plantegem que una persona amb discapacitat visual no pot fer coses. Ha explicat que quan va perdre la vista, pensava també això i que ha anat trencant aquest prejudici en primera persona.

Des de 2016 fa xerrades motivacionals a escoles i instituts

La xerrada d’aquesta tarda versarà sobre la seva vida. Sempre genera preguntes curioses per part de l’auditori, segons ha explicat, com “com ho fas per a dormir, com saps que és de nit, com saps que no hi ha llum?”. Algunes preguntes li acaben sorprenent.

Li han ofert tornar a anar a la Pica d’Estats i ha avançat que potser hi tornarà a anar, i també participar i fer sencera la Burriac Atac.