V Travessia solidària a benefici de la Fundació Vicente Ferrer

Un any més, i ja en van cinc, el Club Nàutic de Vilassar de Mar reserva, aquest dissabte, per celebrar la seva, ja, tradicional Travessia Solidària. Un esdeveniment en el qual el 100 % de l’aportació dels participants es destina al projecte solidari de la Fundació Vicente Ferrer, ONG compromesa amb la transformació de l’Índia rural.

N’hem parlat amb el president del Club Nàutic de Vilassar de Mar, Jesús Magem, i amb el director d’aquesta cursa i portaveu d’Aigua Solidària, David Camps, al nostre magazín matinal.

Des de 2018 fins al 2020 que no es va poder realitzar per les restriccions sanitàries que imperaven, en aquell moment, per la pandèmia del coronavirus, el Nàutic de Vilassar de Mar, de la mà d’Aigua Solidària, organitzen aquesta travessia solidària, en benefici de la Fundació Vicente Ferrer, per les nostres aigües. Una jornada festiva, no competitiva i que sempre pot ser, a més, un dia d’entrenament diferent per a nedadors d’aigües obertes que acaben temporada.

De moment, i a l’espera de l’empenta final abans no arribi el dissabte, molt bon ritme d’inscripcions. L’objectiu és superar les 400 persones i assolir una bona recaptació. David Camps ha explicat que ja han recaptat 4.800 euros i volen arribar als 5.700 euros. Els diners que s’han recollit, fins ara, superen els diners recollits l’any passat.    

El projecte consisteix en construir una potabilitzadora d’aigua amb capacitat per produir 500 litres l’hora per a què les famílies agricultores amb pocs recursos del poblet de Yerragunta (districte indi d’Anantapur) puguin treballar la terra, que és el seu mitjà de subsistència. En aquest sentit, Jesus Magem, director del Nàutic de Vilassar de Mar, celebra que, any rere any, edició rere edició, es van incrementant les xifres de persones participant. La finalitat, l’objectiu és recollir diners per a aquest projecte solidari. També ha recordat que es pot fer donació sense nedar.

La cinquena edició de la Travessia, que tindrà lloc aquest dissabte, constarà de 3 distàncies: 4.000 mt./1.550 mt. i 200 mt. per a infants. L’inici i el final serà a la platja d’accés al Club Nàutic de Vilassar de Mar. La donació mínima per a la distància de 4.000 i 1.550 mt. serà de 15 € i 10 € per a la distància dels infants.

Tant Magem com Camps volen donar, un any més, les gràcies tant a les persones voluntàries com a la gran quantitat de comerços i empreses que volen aportar el seu granet de sorra per aquesta festa de dissabte.

La situació que s’està vivint a l’Índia amb la problemàtica de l’aigua és terrible. Extremes temperatures, monsons que deixen milers de litres que es perden perquè el sòl no permeabilitza, gana, pobresa i emigracions per malviure a les grans ciutat. I és que l’aigua és vida

En finalitzar la Travessia hi haurà avituallament per a tothom.

La Fundació porta 70 anys treballant a la Índia. L’objectiu és que els camperols i els seus fills d’aquest país puguin continuar realitzant la seva activitat.

Per a participar només has de complimentar el formulari on hauràs d’assenyalar la distància que vulguis nedar.

Per a qualsevol dubte, pots contactar amb el Club Nàutic Vilassar de Mar o amb Aigua Solidària.

En participar i fer l’aportació/donatiu a la Travessia acceptes el reglament de la prova. 

Horari:

8:30 a 9:30 h Validació inscripcions realitzades via web oficial de CNVM. Es prega puntualitat i facilitar el canvi, en cas que falti abonar la inscripció. Més enllà de les 9:30h no acceptarem inscripcions
8:30 a 9:50 h Lliurament a tots els inscrits de la bossa del nedador. Atendrem per ordre alfabètic i  caldrà presentar DNI.
10:00 a 10:15 h Benvinguda i breus paraules a càrrec dels representants de l’Ajuntament de Vilassar, FVF i organitzadors
10:15 h Brífing de seguretat i per descriure el circuit de boies a càrrec del responsable de seguretat David González, bomber.
10:20 h Sortida 4 k
10:25 h Sortida 1,5 k
10:30 h Sortida distància infants