Uns 400 vilassarencs i vilassarenques es manifesten a Brussel·les

Avui uns 30.000 catalans s’han manifestat a Brussel·les amb el lema  “Desperta’t, Europa. Democràcia per Catalunya”. Desafiant les més de 15 hores de carretera i el dia rúfol (fred i plujós) que ha fet aquest dijous.

Uns 400 vilassarencs i vilassarenques hi ha estat presents. La gran majoria s’hi ha desplaçat per carretera, sigui en els els dos autobusos que va organitzar la sectorial de l’ANC del nostre municipi, sigui en cotxes particulars. Hi ha hagut qui ha preferit desplaçar-se aquest mateix dijous en avió i tornar un cop hagi acabat la manifestació més gran que hagi acollit mai Brussel·les.

El Parc del Cinquantenari de Brussel.les s’ha tenyit aquest dijous de groc amb milers de manifestats que s’han concentrat al cor polític de la Unió Europea per fer visible el procés català davant les màximes institucions europees. Gant i Bruges també han estat guarnides amb el color groc ja que aquestes dues ciutats són les que han estat més utilitzades com a campament base dels expedicionaris. Sigui per fer nit abans de la manifestació, sigui per dormir-hi avui aprofitant el llarg pont de desembre.

Un grup de vilassarencs amb l’expresident del FC Barcelona, Jan Laporta

Des de Vilassar de Mar es calcula que s’hi ha desplaçat unes 400 persones. 120 anaven en els autocars fletats per la ANC i s’estima que uns 60 vehicles particulars, la majoria de set places, també han fet els més de 1.300 quilòmetres que separen el nostre municipi de Brussel.les. Una vintena llarga de vilassarencs i vilassarenques s’han llevat ben d’hora per agafar l’avió i tornar avui mateix.

Llibertat presos polítics, Els Segadors i l’Estaca de Lluís Llach han estat les consignes més escoltades aquest dijous al cor polític d’Europa.