Universitat d’estiu de mar i ultramar

Per iniciativa de la Universitat Ramon Llull, Facultat de Nàutica de Barcelona i Bricbarca, i amb la col.laboració de l’Ajuntament de Vilassar de Mar, el Museu de la Marina i el Museu Monjo,  arriba per cinquè any el cicle de conferències de mar i ultramar, emmarcat dins la Universitat d’Estiu Ramon Llull, que arriba a la dotzena edició.

Les activitats tindran lloc durant tot el mes de juliol a la Facultat de Nàutica de Barcelona, al Museu Monjo de Vilassar de Mar i al port de Mataró.


El cicle d’aquest any s’obrirà a la Facultat de Nàutica de Barcelona el dijous 3 de juliol a les 6 de la tarda amb la conferència “L’evolució de l’art de navegar” a càrrec del professor Laureà Carbonell Relat, doctor en ciències de mar i capità de la Marina Mercant, llicenciat en història per la Universitat de Barcelona, doctor en història medieval per la Universitat de Barcelona i professor titular de la Facultat de Nàutica.

Dijous 10 a 2/4 de 8 de la tarda al Museu Monjo Francesc Xavier Martínez Osés, doctor en Marina Civil, pilot de primera de la Marina Mercant i professor de la Facultat de Nàutica (UPC), parlarà sobre “La navegació meteorològica”.

Dilluns 14 de juliol a 2/4 de 8 de la tarda al Port de Mataró Isidre Marí, llicenciat en Marina Civil, pilot de 1ª de la Marina Mercant i professor de navegació, tractarà sobre “La navegació oceànica a vela”.

Dijous 17 de juliol a les 2/4 de 8 de la tarda al Museu Monjo Ricard Rodríguez Martos, doctor en Marina Civil, capità de la Marina Mercant, professor de la Facultat de Nàutica parlarà sobre “La navegació astrònomica”.

Dijous 24 de juliol  a les 2/4 de 8 de la tarda al Museu Monjo conferència de Josep Antoni Vázquez, patró major de cabotatge, president de la Federació Catalana d’Embarcacions tradicionals marítimes i fluvials, titulada “Del Bàltic a la Mediterrània amb la goleta Aran”.

Dijous 31 de juliol a 2/4 de 8 de la tarda al  Museu Monjo Agustí Martín Mallofré, doctor en Marina Civil, capità de la Marina Mercant i professor de nàutica de la UPC, tancarà els actes amb la ponència “Navegació entre gels”

Totes les activitats són d’entrada lliure.       

Leave a Reply