Unes 350 persones estrenen les rutes saludables de Vilassar de Mar

Diumenge passat al matí, unes 350 persones van participar a les passejades populars que van servir per estrenar de forma simultània les rutes saludables de Vilassar de Mar, recorreguts urbans adequats per caminar alhora que es fa salut. D’aquesta manera, Vilassar de Mar s’afegeix als municipis catalans amb rutes saludables que participen al Pla d’activitat física, esport i salut (PAFES) de la Generalitat de Catalunya.

Ruta del MarA les 10 del matí els participants es van concentrar a les portes de les escoles de primària, des d’on van començar les caminades. Una hora més tard, els participants de les diferents rutes arribaven al jardí del Museu de la Marina-Museu Municipal, escenari de la inauguració oficial, que va comptar amb els parlaments de la regidora de Salut, Débora Jover, i l’alcalde de Vilassar de Mar, Joaquim Ferrer. L’acte va acabar amb un esmorzar amb aigua, fruita, pa i formatges per a tothom.

La Comissió d’Estils de Vida Saludables —integrada per diferents regidories de l’Ajuntament, els centres educatius i les seves ampes, i el CAP— ha dissenyat les rutes amb motiu de la celebració de la 2a Setmana de la Salut, que del 7 al 15 d’abril omple Vilassar de Mar d’activitats i tallers relacionats amb la salut. En total són set rutes amb diferents recorreguts i distàncies que van dels 1.600 metres als 6,6 quilòmetres, destinades especialment a la població sedentària per tal que pugui incorporar l’activitat física en la seva vida diària.

Per donar a conèixer les rutes s’han elaborat cinc tríptics diferents on es detallen les característiques de cada una de les rutes i es faciliten consells per fer-les de forma adequada. A més, des del CAP, el personal mèdic prescriurà l’ús d’aquestes rutes com a forma de millorar la salut als pacients que ho necessitin. Les rutes també es poden consultar a través del web municipal www.vilassardemar.cat/rutessaludables,  A més, a través de diferents App esportives (Google maps, Nike+, Endomondo i Runkeeper) es podrà fer el seguiment de les rutes per dispositius mòbils.