Una vintena de persones participen a la reunió constitutiva del Grup Motor Obrim el Museu de la Marina

El passat divendres 20 de maig es va celebrar la primera reunió conjunta de les persones que formen part del Grup Motor Obrim el Museu de la Marina. Va ser una trobada a les instal·lacions del museu en la qual la vintena de persones participants es van conèixer, es varen refermar els propòsits del grup i es varen plantejar i es van debatre aspectes organitzatius. L’objectiu és encaminar-se a la reobertura del Museu i la divulgació dels seus continguts.

Agustí Martin, president de BricBarca i degà de la Facultat de Nàutica de Barcelona, s’ha mostrat  molt satisfet d’aquesta primera reunió.Martin ha afegit que es tracta de persones molt diverses pel que fa a les seves professions, que volen donar un cop de mà en diferents àmbits.

La reunió va servir per a presentar-se. Van conèixer el projecte de l’Ajuntament, van visitar les instal·lacions i ja van començar a definir quatre o cinc grups de treball diferents. De moment, ja es demanarà, per escrit, a l’Ajuntament que es comenci a pensar en arreglar la teulada que, segons Martin, està molt malmesa per filtracions i humitats.

Agafant el calendari, per a la propera reunió, es definiran els grups de treball, es recolliran les propostes que hi hagi, i pensaran en com ha de ser el Museu de la Marina per dins, quina modalitat de museu es voldria . Ara tot el material està classificat per estanteries.

Aquest grup motor té caràcter cívic, associatiu i voluntari i manté coordinació amb els serveis de cultura municipals. El grup compta amb el suport institucional del conjunt de grups polítics municipals.

En finalitzar la trobada, la tècnica municipal de museus, va guiar una visita del grup a la col·lecció actual del Museu de la Marina.

Martin ha manifestat a l’espai “Crònica” que  Vilassar de Mar ha de fer un cop de cap amb el seu patrimoni marítim. Ha explicat que s’hauria de recuperar el monument del bicentenari del nostre municipi, ubicat davant de l’estació de Renfe.

Recorda que  la incorporació en aquest grup de treball encara resta oberta i s’hi pot contactar a través del correu electrònic obrimmuseudelamarina@gmail.com

De moment, el Grup Motor Obrim el Museu de la Marina ja té prevista una segona reunió de treball. Només falta posar-li dia i hora.