Una setantena de persones s’han aturat a les 12:00 per protestar contra l’inici del judici

Una setantena de persones s’han aplegat, aquest dimarts al punt de les 12 del migdia a la plaça de l’Ajuntament, per sumar-se a l’aturada de 10 minuts convocada per l’ANC i el CDR en protesta per l’inici del judici contra els presos polítics que ha arrencat avui. La regidora Montse Gual ha llegit el manifest, consensuat entre diferents entitats independentistes, en el qual s’ha titllat de “vergonya” el procés judicial. Per al proper diumenge, també a les 12 del migdia, està convocada una nova concentració a la plaça de l’Ajuntament.

En el manifest, es destaca que “avui és un dia molt trist per Catalunya” que recorda “èpoques fosques del franquisme o el Decret de Nova Planta”. En el text es recalca que “es vol sotmetre el nostre pensament” i se subratlla que “es volen doblegar els nostres drets”.

Segons el manifest, “avui és un dia trist per a la democràcia espanyola” i es recalca que el poble català sempre ha exercit legítimament i de manera pacífica els nostres drets. Es denuncia que l’estat espanyol té una manera de fer política basada, diuen, en la destrucció i la crispació.

El manifest ha acabat exigint la total transparència i les màximes garanties d’un judici que titllen de vergonya. L’Ajuntament de Vilassar de Mar vol donar escalf, doncs, als presos polítics.