Una setantena de persones es va concentrar aquest dilluns en protesta per la inhabilitació de Quim Torra

Aquest passat dilluns 28 de setembre al migdia, es coneixia la inhabilitació del president de la Generalitat Quim Torra. El Tribunal Suprem el condemnava a 18 mesos sense poder exercir cap càrrec públic per, segons resa la sentència, “desobeir de manera obstinada” la Junta Electoral Central per la pancarta que es va exhibir al balcó de la plaça Sant Jaume en suport als polítics catalans que es troben empresonats.

Immediatament, una riuada de reaccions es van desencadenar a pobles i ciutats de Catalunya. Vilassar de Mar no va ser una excepció. Tot i que la convocatòria va arribar espontàniament i a corra cuita, una setantena llarga de vilassarencs i vilassarenques es van concentrar i tallar la carretera Nacional II, tal i com va informar Vilassar Ràdio a través de les seves xarxes socials, sobre les 7 de la tarda, en rebuig a la sentència del Tribunal Suprem.

Joan Pujó, president de l’ANC de Vilassar de Mar, ha xifrat en una setantena llarga el nombre d’assistents a la convocatòria espontània de Vilassar de Mar. Pujó ha explicat que va ser una concentració molt transversal.

Des de l’ANC de Vilassar de Mar fan una valoració molt positiva de l’acte d’ahir, han manifestat que la societat catalana està disposada a lluitar per la independència i han qualificat d’escàndol la sentència del Tribunal Suprem

Pujó va apuntar que de cara al proper 1 d’octubre ja estan pensant en un acte més organitzat malgrat les limitacions que imposa la covid 19. L’acte d’aquest dilluns va culminar amb el tall de la carretera Nacional II durant, aproximadament, una mitja hora.