Una persona morta i nombrosos desperfectes pel fort temporal d’ahir

Les fortes pluges d’ahir dimecres 12 ‘octubre al vespre, que a Vilassar de Mar van arribar als 204 l/m2, registre històric, han provocat nombrosos incidents al municipi, el més greu de tots la mort d’un veí de Mataró, que va ser arrossegat dins del cotxe en què circulava quan intentava travessar per la riera de Cabrils, que la Policia havia tallat al trànsit, i el cotxe va quedar encastat en un dels ponts de la riera, concretament el que es troba a l’altura del carrer Sant Genís.

El govern de Vilassar de Mar ha realitzat avui dijous 13 d’octubre a les 10 del matí una roda de premsa, retransmesa en directe per Vilassar Ràdio, per parlar sobre les conseqüències del temporal al municipi. L’alcalde ha començat la roda de premsa mostrant el condol de l’Ajuntament a la família i amics de la víctima i ha agraït a tots els ciutadans i ciutadanes el seu suport i esforç per ajudar a superar la situació viscuda. L’alcalde ha recordat que en tot moment, l’Ajuntament ha facilitat personal de la Brigada municipal per donar suport als bombers i han estat atenent les incidència a la via pública.

Durant el dia d’ahir van intervenir agents de la Policia Local de Vilassar de Mar, Cabrils i Vilassar de Dalt, Bombers, un equip subaquàtic dels bombers, SEM i Mossos d’Esquadra.

A la roda de premsa el regidor de governació Angel Font ha fet un primer balanç dels danys ocasionats pel temporal, que són els següents:

– A les 17.50 h la Policia Local va tallar tots els carrers d’accés a les rieres i va avisar al departament de Comunicació per informar per xarxes socials.
– Van quedar atrapats molts vehicles a la N-II, entre el carrer Aduana i la carretera d’Argentona, i la Policia Local va ajudar a sortir als passatgers dels vehicles i els van portar al pavelló d’esports municipal.
– Tres cotxes van ser arrossegats per rieres.
– Diferents equipaments municipals han quedat inundats: la sala cultural M. Roser Carrau, el terrat i estudi de Vilassar Ràdio, el soterrani de l’escola Vaixell Burriac, l’Espai Cultural Can Bisa, la Biblioteca Municipal i l’Arxiu Municipal (tot i que no s’han danyat documents).
– Espais públics afectats a nivell general.
– Inundacions a baixos de diferents habitatges del poble, també d’aparcaments i àtics.
– Aquest matí les escoles han obert amb normalitat. Només l’alumnat del centre de l’av. Montevideo de la Bressoleta (l’escola bressol municipal) han hagut de ser traslladats al centre de l’av. Eduard Ferrés, i els alumnes de la Suïssa, a l’escola Pérez Sala, han estat reubicats a d’altres espais de la mateixa escola.
– A la carretera de Cabrils, altura del polígon industrial, s’ha produït un esvoranc d’uns 2 metres.
– Descalçament a la Riera d’en Cintet, a l’altura del carrer Quatre Camins.

A primera hora del matí el conseller d’interior Jordi Jané s’ha desplaçat fins a Vilassar de Mar per comprovar in situ com estava la situació.

Des de l’Ajuntament continuen fent-se les valoracions sobre el terreny. L’Ajuntament ha posat a disposició de la ciutadania un telèfon d’atenció perquè puguin fer les seves consultes trucant al 937542400, ext. 9 223

L’Ajuntament està rebent nombroses trucades de la ciutadania i comerços oferint-se per ajudar davant la situació dels aiguats. Des de l’Ajuntament s’està elaborant un llistat amb aquests oferiments per si són necessaris i es vol donar les gràcies a totes les persones que voler ajudar.