Una Festa Major diferent, en un context diferent

Del dilluns 22 al dimecres 24 de juny, Vilassar de Mar celebrarà la Festa Major de Sant Joan. Es farà de forma diferent, amb tots els actes en format virtual, una celebració adaptada a les noves circumstàncies perquè tothom la pugui gaudir alhora, sense estar condicionats pels aforaments i la distància de seguretat.

“La decisió de fer una festa major virtual ha estat una decisió que evidentment ens ha costat molt prendre. No era la decisió que volíem prendre com a govern. Som molts concients que la gent de ganes de sortir i de fer poble, nosaltres també, però hem prioritzat  altres criteris que avui per avui s’han de valorar i s’han d’acabar imposant, que són els criteris sanitaris, socials i econòmics. No podem fer una festa major com si no hagués passat res. Ens hem d’adaptar a aquesta nova realitat. Hem considerat, com molts pobles del país, que la millor manera de fer una festa major que preservi el dret a la salut, sobretot el dret a la salut dels més grans, és fer una festa major virtual”. Damià del Clot, en declaracions a l’Informatiu de Vilassar Ràdio

La Festa Major virtual s’ha elaborat seguint aquests criteris:

  • Sanitaris: la Festa Major ha de garantir el compliment de les mesures de seguretat que s’han implementat i s’estan implementant per salvaguardar la salut de tots els vilassarencs i vilassarenques i, més concretament, els col·lectius més vulnerables. 
  • Econòmics: l’estalvi de recursos econòmics que suposa la celebració d’una Festa Major en el context que ens trobem ha de possibilitar l’estalvi i, la consegüent destinació d’aquest estalvi a mesures socials i de promoció de la salut i de l’activitat econòmica. 
  • Socials: la prioritat, en aquests moments, és ajudar amb tots els recursos econòmics possibles i disponibles, a les famílies de Vilassar de Mar que la crisi de la Covid-19 ha colpejat amb més força. 
  • Culturals: la Festa Major en l’actual format excepcional, estarà enfocada a la promoció i el coneixement de la cultura popular, musical i artística del nostre capital cultural local.  

Seguint aquests criteris, s’ha creat una programació que anirà del 22 al 24 de juny, formada per 33 actes. El programa reflecteix una aposta clara per la cultura amb clau local ja que 28 dels actes estan organitzats per entitats de Vilassar de Mar i serveis municipals, i la resta aniran a càrrec de grups professionals de música i un de teatre de fora del municipi. A destacar el pregó de Festa Major, que enguany anirà a càrrec de persones vinculades a serveis sanitaris implicats en la lluita contra el coronavirus (CAP, Casal de Curació, Casa Pairal i farmàcies). Tots els actes seran accessibles a partir del dia i hora indicats al web festamajorvilassardemar.cat i després quedaran en obert perquè la ciutadania hi pugui accedir en qualsevol moment. 

Programa d’actes. Festa Major virtual a través del web festamajorvilassardemar.cat 

DILLUNS 22 DE JUNY  

-17.15 h Concurs Dibuixa’ns la Festa Major i audiovisual sobre els anteriors concursos de dibuix, a càrrec del gOvi 

-18 h Topquizz, muntar un circuit i competir en línia, a càrrec de l’Slot Meeting 

-18.45 h Contes per a infants, a càrrec de Mireia Martínez  

-19.15 h Missatge del Pigat i la Lucía embarcats en el Sant Ramon, a càrrec de La Tropa Teatre i Bricbarca

-19.30 h Pregó de Festa Major, a càrrec dels serveis implicats en la lluita contra el coronavirus (CAP, Casal de Curació, Casa Pairal i farmàcies)

-20 h Concert de la Sant Pau Rhum Band 

-20.30 h Concert de Wyke 

-22 h Activitats dels Mansuets de Foc de l’AVAL

-22.30 h Concert d’Obeses 

-23 h Actuació del PD Sendo 

DIMARTS 23 DE JUNY

-10 h Visita virtual a la Casa Museu Carme Rovira 

-11 h Audiovisual Les barques tornaran a Garbí, a càrrec del Club Pescadors de Garbí

-11.30 h Exhibició del bot de salvament de Calafell, a càrrec de Bricbarca 

-12 h Espectacle La Jana i els tres óssos, a càrrec del Centre de Titelles de Lleida 

-17 h Kahoot SlotMeeting i com netejar un cotxe, a càrrec de l’Slot Meeting 

-17.45 h Obres de teatre, a càrrec de La Tropa Teatre 

-18.15 h Concert de Pele MacCleod 

-18.45 h Contes per a adults: Visita periòdica, de Pere Calders, a càrrec de Sol Teixidó 

-19 h Conte col·lectiu: Lo tarter dels minairons de Pep Coll, a càrrec de Nausica Aymà, Sílvia Cantos, David Espinosa, Vanesa Fernández, Laura Franco, Diana -Gasols, Mireia Martínez, Ariadna Sancho i Sol Teixidó 

-19.15 h Concerts de cant coral, a càrrec de la Coral Englantina 

-20 h Celebració de la Festa dels Països Catalans 

-23.15 h Concert d’Arc de Triomf 

-23.45 h Actuació de Karaokes Band 

-0.15 h Actuació del PD Roger Freedom

DIMECRES 24 DE JUNY  

-10.30 h Audiovisual Sant Joan Baptista, patró de Vilassar de Mar 

-11.30 h Solemne eucaristia en memòria del naixement de sant Joan Baptista. 

-12.15 h Audiovisual Sant Ramon, 19 anys amb nosaltres, a càrrec de Bricbarca Garbí 

-12.30 h Audiovisual d’Enric Monjo i Garriga 

-18 h Concert de final de curs de l’Aula de Música de Vilassar de Mar 

-18.30 h Activitats dels Amics de la Sardana 

-19.15 h Concert de Judit Neddermann 

-20 h Despenjada de l’ase Innocenci amb la presència del Pigat i la Lucía, a càrrec dels Mansuets de Foc de l’AVAL i la Tropa Teatre 

-21 h Cantada d’havaneres, a càrrec de Barcarola