Una cinquantena de persones participen al Ball dels Mamarratxos

Ahir dimarts 16 de febrer es va celebrar al vestíbul de l’Ateneu Vilassanès el Ball dels Mamarratxos, un acte tradicional del Carnaval vilassarenc dels anys quaranta, que es va mantenir fins els seixanta, i que des de l’any passat s’ha tornat a recuperar. Una cinquantena de persones hi van participar amb l’objectiu de no ser reconeguts pels altres.

Amb disfresses ben originals i la cara amagada amb màscares, caretes, perruques o maquillatge, els participants ballaven al ritme de la música mentre intentaven descobrir la identitat dels altres. Quan els descobrien, els hi enganxaven una targeta i finalment els que menys targetes tenien, és a dir, els menys reconeguts, es van convertir en els guanyadors de la nit.

Avui 17 de febrer, dimecres de cendra, el Carnaval es clou amb l’enterrament de la sardina. A dos quarts de set de la tarda, es farà la concentració al carrer del Carme, 28 bis, davant del Centre Excursionista, per acompanyar la comitiva fins a la plaça de l’Ajuntament, on es llegirà el testament del Rei Carnestoltes. Es prega als assistents dol rigorós. L’acte incorporarà, enguany com a novetat, la presència de La Vella Quaresma, en carn i óssos, que posarà fi al regnat de la disbauxa del rei Carnestoltes.

Leave a Reply