Un total de 101 alumnes de Vilassar de Mar comença la Selectivitat

101 alumnes de Vilassar de Mar, 69 del Vilatzara i 32 del Pere Ribot, han començat, aquest dimarts, les proves d’accés a la Universitat. La selectivitat es perllongarà fins aquest dijous. Les notes se sabran a partir del 27 de juny quan es publicaran al web de la Generalitat.

A Catalunya s’examinen, des d’aquest dimarts i fins dijous, gairebé 34.000 alumnes procedents de l’últim curs de batxillerat, cicles formatius o matrícula lliure. Ha estat una nit de nervis per als 101 alumnes de Vilassar de Mar. Acompanyats pels vocals dels dos instituts, el Pere Ribot i el Vilatzara, s’han examinat de Llengua Catalana i Llengua Castellana amb un descans de mitja hora entre una prova i l’altra. Són dues de les quatre matèries comunes juntament amb Llengua Estrangera i Història.

També arribarà el torn a una vinculada a les seva opció de batxillerat que poden ser Matemàtiques, Llatí, Fonaments de les Arts i Matemàtiques Aplicades. En la Fase Específica podran escollir tres assignatures d’entre una vintena de propostes.

Les novetats d’aquesta convocatòria passen per resituar Història de la Filosofia en la fase específica i per reservar com a mínim una plaça per alumnes gitanos per afavorir l’accés a l’educació superior d’aquest col.lectiu.

A les proves de la Selectivitat d’aquest mes de juny hi arriba l’anomenada Generació Z. Majoritàriament nascuts l’any 2000, amb un domini total de la pantalla i del món digital que hauran d’examinar-se amb paper i bolígraf. Les notes es podran consultar al web de la Generalitat a partir del 27 de juny.