“Un mos de llunes”, de Lourdes Figuera, al Museu Monjo

Nit i dia, fins al 23 de gener, a Vilassar de Mar tenim (i tindrem) la lluna sempre ben present. Més que mai. De fet, si volem, li podem fer, fins i tot, una mossegada. I és que “Un Mos de Llunes és el títol de l’exposició que l’artista Lourdes Figuera, amb taller a Vilassar de Mar, presenta al Museu Monjo.

Pràcticament una vintena d’estampes (factoria Figuera) realitzades amb gravat, fonamentalment aiguaforts, són les que podem contemplar en aquest “Mos de Llunes”.

Una sèrie que l’artista es va trobar, pràcticament, per casualitat. Figuera estava treballant en una altra sèrie d’aiguaforts, titulada “Ignomínia”, i en donar la volta a una de les planxes, la lluna la va visitar en el seu taller. Ella, com Picasso, és de les que diu que la inspiració l’agafi treballant.

La lluna, un element amb forta presència i que regeix les nostres vides. Una bona font d’inspiració, un element celestial amb una força, segons l’artista, fantàstica.

Figuera està treballant ja en un parell de sèries més. Una de les quals s’exposarà, per cert, el mes de febrer al Museu Arxiu de Llavaneres i que portarà pet títol “De llunes i cràters”.

Li fa molta il·lusió exposar, per primer cop, exposar a Vilassar de Mar.