Un grup de veïns i veïnes de Cabrils entraran 610 signatures a l’Ajuntament per reclamar la tornada del servei mèdic per a adults al poble

Un grup de veïns i veïnes de Cabrils estan portant a terme des de mitjans de  novembre  una sèrie d’accions per reclamar la recuperació del servei  d’atenció mèdica per a adults al poble, servei que ha estat derivat i es presta per als cabrilencs a  Vilassar de Dalt . Es tracta d’una mesura presa pel Departament de Salut de la Generalitat en el context de les mesures de reestructuració de serveis que ha aplicat a diversos municipis de Catalunya per evitar aglomeracions davant de l’actual context de pandèmia del coronavirus. Aquestes mesures de trasllat d’algun dels serveis s’han aplicat a diverses poblacions,  quan les dependències on es presta el servei mèdic no són de grans dimensions    

Clara del  Ruste, en  representació d’aquest grup de veïns i veïnes,  ha explicat que van reunir-se amb la regidora de Sanitat, Isabel Tamboleo, a mitjans del passat mes per fer-li arribar la petició que el servei mèdic d’adults torni de nou al municipi i evitar haver-se de desplaçar a Vilassar de Dalt. Posterioment van reunir amb l’alcaldessa de Cabrils, Maite Viñals, que els va comunicar que l’Institut Català de la Saluit i el consistori han trobat una fórmula per poder recuperar el servei d’atenció mèdica d’adults al poble, es tracta del Servei Mèdic de Crònics per a majors de 15 anys. El consistori farà tot el possible  perquè aquest servei es posi en funcionament abans de mitjans de mes.

Aquest grup motor de  veïns i veïnes han fet un balanç molt bo d’aquestes dues reunions. Ruste ha explicat que valoren també molt positivament que el procés que ha de portar a què Cabrils pugui disposar en el futur d’un Centre d’Atenció Primària continua el seu recorregut i el proper pas d’aquest procés serà la licitació.

Ruste ha explicat que lliuraran divendres 3 de desembre a l’Ajuntament les 610 signatures aconseguides fins ara en la campanya que han dut a terme des de mitjans de novembre fins ara a les farmàcies i diverses botigues del poble.

De moment la campanya de recollida de signatures s’ha aturat i estaran atents a com evoluciona la situació..