Un grup d’alumnes de primer del Vilatzara digitalitzen en 3D fonts històriques del Museu de la Marina

Un grup d’alumnes de 1r d’ESO de l’institut Vilatzara de Vilassar de Mar, està portant a terme la digitalització en 3 D de tot un seguit de fonts històriques que es troben al Museu de la Marina, actualment tancat.

En representació d’aquest grup d’ alumnes, van visitar el programa “Parlant de tot” per parlar sobre aquesta qüestió Alex Galán, Denís Molina, Dani Cantó i Marcel Mas. Van venir acompanyats per professor Jesús Arbués, que havia estat professor del Vilatzara, que està jubilat i que continua col·laborant amb l’institut.

Arbués ha explicat que l’Institut Vilatzara ha estat escollit pel Departament de Patrimoni de la Generalitat de Catalunya, juntament amb altres instituts d’altres municipis, per portar a terme aquest projecte de digitalització en 3D. Ha mostrat el seu agraïment a la tècnica que porta el tema dels museus per les facilitats que els ha donat. Ha subratllat que els alumnes van quedar impressionats per la necròpolis romana que es va descobrir a la Bòbila i que ara es manté al museu vilassarenc. Els alumnes van explicar que el professor la matèria de Ciències Socials, David de Arcos, els va plantejar participar en aquesta iniciativa.

Abans d’anar al Museu els alumnes van fer proves d’escaneig al mateix institut. Escanegen a través d’una aplicació que els alumnes es descarreguen al seu telèfon mòbil.

Han detallat què han estat escanejant: objectes de marina i una maqueta, entre d’altres.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és que es pugui visitar virtualment el Museu de la Marina a través de la xarxa i alhora conèixer el passat mariner de Vilassar de Mar.

En aquest enllaç pots veure alguna digitalització realitzada: clica aquí