Un extens programa per celebrar el Dia de la Dona

Una xerrada sobre sexualitat, cinefòrum, contes, un sopar i ball, la cursa-caminada, un concurs de frases i dibuixos, una exposició i tallers per a les escoles són els actes que formen la programació per commemorar el Dia de la Dona a Vilassar de Mar.
El 6 de març, l’Ajuntament organitza una xerrada a partir del llibre Nascudes per al plaer, on la seva autora, la doctora Mireia Darder, proposa un recorregut per entendre quins són els principals bloquejos que afecten la sexualitat femenina i ofereix les pautes per desfer-los. El 9 de març, l’hora del conte de la Biblioteca es dedicarà a explicar contes femenins i el dia 12 es farà la cursa-caminada amb el lema Avancem per la Igualtat!. Es podrà fer caminant o corrent i a l’arribada hi haurà botifarrada per a totes les persones participants. Les inscripcions es poden fer a través del web m municipal vilassardemar.cat/diadeladona o presencialment a l’Escola Nàutica (C. Sta. Eulàlia, 40) i estan limitades a 500 places. Al principi de la cursa es lliurarà la samarreta que enguany tindrà estampada la frase i/o dibuix guanyador del concurs Què en pensa el jovent del Dia de la Dona?, on han participat els instituts. A més, durant el mes de març, el consistori ha ofert tallers d’igualtat per a l’alumnat de sisè de les escoles que ho sol•licitin.

Per part de Viladona s’han preparat tres activitats. Del 5 de març al 30 d’abril torna l’exposició Mans amb història, mostra fotogràfica concebuda com a homenatge a les dones grans de Vilassar de Mar que han deixat empremta en el món laboral amb el seu treball i esforç. El dia 8 de març dedica el cinefòrum a la pel•lícula Sufragistas, que explica la reivindicació del vot de la dona en l’Anglaterra de principis del s. XX. Finalment, el 10 de març organitzen el tradicional sopar amb ball a l’Escola del Mar.
PROGRAMACIÓ D’ACTIVITATS

Del 5 març al 30 abril
Mans amb història, exposició de fotografia del grup “Una mirada particular”. Espai Cultural Can Bisa. (Viladona)
6 març
20h Xerrada col•loqui “Nascudes per al plaer”, a càrrec de l’autora Mireia Darder. Biblioteca Municipal E. Lluch.
8 març
18 h Cinefòrum amb motiu del Dia Internacional de la Dona: Sufragistas (2015), amb tertúlia en acabar. Biblioteca Municipal E. Lluch. (Viladona)
9 març
17.30 h Contes en femení a càrrec de Sol Teixidó, adreçat a públic familiar. Biblioteca Municipal E. Lluch. (Biblioteca Municipal E. Lluch.)
10 març
21 h Sopar de Viladona i ball amb en commemoració del Dia Internacional de la Dona, amb música en directe. El preu és de 17 € les sòcies i 20 € les no sòcies. Cal recollir les entrades a l’Hotel d’Entitats, el 6 de març de 19 a 20 h. Escola del Mar. (Viladona)
12 març
9 h Cursa de la dona Avancem per la Igualtat! Es podrà fer a caminant o corrent. Itinerari per la Ruta Llarga (6,60 km) i qui la vulgui fer caminant per la ruta mitja (4,40 km). Convocatòria al punt de sortida a les 9 h per entrega de dorsal i samarreta. La sortida per les persones que la fan caminant serà a les 9.45, i per a les que vulguin córrer a les 10 h. En no ser una cursa de caire competitiu es circularà agrupat. En arribar, botifarrada gratuïta per a totes les persones participants.