Últims dies per veure l’exposició del centenari de la UE. Vilassar

Queden poques hores, de fet fins aquest diumenge, per contemplar la magnífica i completa exposició sobre el Centenari de la UE.

De fet, ahir, la primera plantilla del conjunt blanc-i-vermell, amb el míster, Alberto Aybar Peque“, al capdavant va visitar el Museu Monjo. Una molt bona oportunitat, sens dubte, per tal que les noves incorporacions del conjunt del Xevi Ramon entenguin i comprenguin què significa defensar una samarreta amb un segle de vida.

En Jordi Vidal i en Xavier Saborido, dos dels membres de la comissió organitzadora, van venir a visitar-nos la ràdio. Un any i mig de feina recopilant informació a les seves esquenes. Treballant dia a dia. Es van capbussar, de fet, en un munt de documentació. Bàsicament, llibres i arxiu municipal.

Per la seva banda, en Xavier Saborido va explicar que el seu paper ha estat el de centrar-se en la postproducció de material antic i, sovint, delicat aprofitant els nous recursos tècnics.

Un altre dels punts cabdals a l’hora de recopilar informació ha estat la casa d’en Xevi Ramon que és, pràcticament, un veritable museu. Peça clau en la història de l’entitat, el pare de l’actual; en Vevi Ramon, ho tenia tot documentat en carpetes. Fitxes de tots els nens i nenes que havia entrenat. Un Xevi Ramon que va passar per tots els papers de l’auca del club; menys, curiosament, el de president.

Un dels objectius de l’exposició, que acaba diumenge, és recalcar factors humans, esportius i socials que són i han estat marca de la casa de l’entitat centenària.

Per exemple, podem descobrir com, a principis, del segle passat, anys vint, ja hi havia un equip femení de bàsquet de la UE de la mà d’en Paco Martin, era l’any 1929.

En Xavier Saborido, imatge gràfica també, recorda amb sentiment la construcció del camp i la reurbanització de l’Av. Eduard Ferrés.

I és que la UE és, veritablement, més que un club. Centenars de famílies de Vilassar de Mar hi han estat vinculades directament o indirecta. En aquestes imatges, de les quals ens en parlava en Xavi Saborido al “Parlant de tot”, es veu, per exemple, com es van col·locar les primeres porteries o la gespa artificial.

I és que la UE se suma a altres entitats centenàries del nostre municipi com ara l’Ateneu, l’Agrícola, el Casal, el Pairal, Aigües de Vilassar i a alguns comerços del nostre poble. L’exposició es va inaugurar el passat 3 de juny.

Fotografia: Twitter UE. Vilassar de Mar