Últims concerts de la gira del primer disc de Meritxell Neddermann

Sincera, amb les idees molt clares, segura i entusiasta. Així hem rebut a l’estudi a la Mertitxell Neddermann Vinaixa. Amb aquests cognoms es pot intuir que gairebé va aprendre abans les notes musicals que l’abecedari.

Hem entrat en l’última etapa de la gira de promoció del primer àlbum de l’artista vilassarenca In the Backyard of the Castle, editat el març de 2020, just a l’inici del confinament i que conté nou cançons que tracten temes molt diversos, la majoria lligats a emocions que ha sentit. La Meritxell ens ha visitat al “Parlant de tot

Durant la gira de presentació d’aquest primer disc, en la que no només ha estat interpretant les cançons que l’integren sinó altres composicions, ha trepitjat molts escenaris, entre ells els de grans festivals com el Cruïlla. Amb les perspectives de pandèmia, l’artista vilassarenca assegura estar molt feliç amb aquesta primera gira.

“Estic molt contenta, tot i la pandèmia he pogut fer molts concerts i defensar el primer disc en directe”. Meritxell Neddermann. Músic.

Confessa que li agrada trobar, fins i tot investigar nous sons i és per això que els arranjaments del treball són diferents dels que mostra en el seu directe.

Neddermann ens ha avançat que ja ha començat a treballar en el seu segon treball en solitari. De fet ja té escrites algunes cançons, que seran en català i castellà. Sortirà editat l’any que ve, però ara per ara, no pot precisar la data exacta.

Vam parlar del passat i és que va viure molts anys als Estats Units, concretament a Boston on va estudiar a la prestigiosa Berklee College of Music de Boston. El 2014 s’instal•la a Nova York, on s’acaba de formar com a instrumentista, compositora i arranjadora amb artistes com Moha o CLAY. Col•labora amb diferents bandes de Neo soul, jazz i fusió, incloent el projecte propi, Meritxell Neddermann Trio, amb el que toca a diferents sales de la ciutat com Rockwood Music Hall, el Silvana o The Shrine (Harlem).

Ara toca encarar la recta final d’aquesta gira de promoció del seu primer àlbum i que està integrada per aquests concerts: l’1 d’abril a les 20’30h al Centre Cívic La Fàbrica de Cabrils, el 3 d’abril a les 19h al Centre Cultural de Gelida i el 23 d’abril, quan fa justament dos anys que aquest disc va sortir a la venda, tindrà lloc el gran concert final, que es farà a la Sala Vol, al barri del Poblenou, de Barcelona, a les 21h, on tocarà amb la seva banda.

La vilassarenca a part dels seus propis projectes, també col·labora i acompanya diversos artistes. Ara forma part de la banda de Jorge Drexler, una primera espasa internacional que compta amb els teclats de Neddermann en la seva prestigiosa banda.

Ha estat recentment, amb el músic uruguaià, de gira a Costa Rica,  properament també visitarà Argentina, Xile i els Estats Units. També faran parada a diverses ciutats de l’estat espanyol. Cal recordar que Drexler va rebre va guanyar el Premi Goya (2008) a la millor música original per la cançó La vida secreta de las pequeñas cosas i un Oscar per la seva cançó Al otro lado del río de la pel·lícula Diarios de motocicleta

“Drexler es va posar en contacte amb mi per Instagram, poc després em trucava i ara estic de gira amb ell, increïble!”. Meritxell Neddermann. Músic

Es declara seguidora de la música folk en general i especialment l’afroamericanaafroperuana i la tradicional irlandesa. Ha subratllat que la música que surt de la terra té molta força d’arrels.

L’artista vilassarenca ha confeccionat un so propi que s’alimenta de diversos paisatges musicals, des de la música clàssica, el jazz o l’indie. Ens ha assegurat que guarda un gran record de les classes de veu que va realitzar amb Àngela Forquet.

Gràcies Meritxell!!