Troben el cadàver d’una noia surant al mar davant la costa del Masnou

Ahir al matí, la Guàrdia Civil va localitzar el cadàver d’una noia jove, en banyador, surant al mig del mar davant de la platja del Masnou. L’avís el va donar un equip de Salvament Marítim després ser alertat, pocs minuts abans de les dotze, per un ciutadà que els informava de la troballa d’un cadàver flotant al mar.

Una embarcació de la Guàrdia Civil es va desplaçar fins a la zona que havia marcat Salvament Marítim, sobre les 11.40 d’ahir, i amb la col·laboració d’un vaixell de Creu Roja van traslladar el cos sense vida al port del Masnou. Segons les informacions facilitades per la Guàrdia Civil, es tracta d’una noia jove que anava amb banyador

La Policia Judicial de la Guàrdia Civil va iniciar les investigacions per poder identificar a la víctima i poder aclarir els motius de la mort de la jove. S’hi ha afegit, també, una patrulla de Premià de Mar.

El jutge de guàrdia de Mataró ha autoritzat l’aixecament del cadàver a l’espera de les proves forenses i també dels avenços en la investigació que han de fer els agents de la Guàrdia Civil que han assumit el cas. Ara mateix es treballa per poder-la identificar, posar-li nom i cognoms, i aclarir com ha mort.

Que la noia porti banyador fa pensar als investigadors, en aquesta fase inicial de les diligències, que pot haver mort ofegada. En una primera inspecció del cos no sembla que la dona tingui ferides o evidències de violència al cos i no ha transcendit quant de temps pot portar sense vida.

En aquestes situacions, cal repassar les denuncies per desaparició si és que la mort no té un rerefons criminal; situació que han de descarta tant la investigació com els metges forenses.

La Guàrdia Civil té el control i la competència de la investigació de fets penals i la troballa de cadàvers al mar, també a Catalunya, tot i l’activació fa poques setmanes de les patrulles de la Policia Marítima dels Mossos d’Esquadra.