Troben armes i munició mig soterrades al Camí de Cabrera

Aquest diumenge a la tarda, un home que passejava per un bosc que hi ha entre Cabrils i Cabrera de Mar va trobar tres bosses d’armes i munició. Va alertar el 112 i Els Mossos d’Esquadra s’han fet càrrec de la investigació. L’armament era ubicat al Camí de Cabrera, a la zona de bosc de Cabrils, i semisoterrades en un voral molt proper al final del camí.

Al voral del camí, i mig soterrades, el vianant va trobar les tres bosses. En una, hi havia munició d’arma curta, de 9 mm, en l’altre hi havia tres granades i, en la darrera, els agents dels Mossos d’Esquadra que van arribar al bosc ubicat entre Cabrera de Mar i Cabrils van trobar-hi quatre armes de foc.

Amb l’ajuda dels TEDAX, els especialistes en la desactivació d’explosius, els Mossos d’Esquadra van traslladar les armes i la munició a la comissaria de Premià de Mar per tal de ser analitzades pels experts de la policia catalana.

Segons sembla, i segons el testimoni dels veïns de la zona, tant dissabte a la tarda com el mateix diumenge voltaven pel bosc dues persones conduint una furgoneta amb matrícula belga.

Mossos d’Esquadra ha iniciat ja les investigacions per escatir què és el que hi ha al darrera de l’estranya i perillosa troballa. Caldrà esbrinar si l’armament respon a la delinqüència comuna, al terrorisme o a un  grup organitzat.

També s’estudia si han intervingut les armes en algun fet delictiu en el passat i, per això, les estant sotmeten a proves de balística. Ara per ara, però, sembla que la troballa es desmarca del terrorisme, tot i que Catalunya, així com l’Estat Espanyol, segueix en alerta terrorista.0753

La hipòtesi que pren forma, ara mateix, és que les armes haurien estat enterrades fa temps i que haurien quedat al descobert segurament gràcies a la pluja.