Tret de sortida al VOC, Festival de Curtmetratges del Baix Maresme

Vilassar de Mar acull, aquest dissabte, i no es feia al nostre municipi des d’abans de la pandèmia de la covid-19, la primera sessió de la vuitena edició del VOC, el Festival d’Òmnium de Curtmetratges del Baix Maresme. Serà a les 6 de la tarda a la Sala Maria Roser Carrau amb entrada gratuïta. N’hem parlat Laia Nonell, presidenta d’Òmnium Maresme.

El VOC s’allargarà durant un mes, amb projeccions en cinc poblacions més de la comarca, i tancarà edició a Mataró el proper 16 de març.

Les sigles VOC volen dir Versió Original en Català. Durant el proper mes, 6 sessions presencials. A Vilassar de Mar aquest dissabte, i posteriorment, a Argentona, El Masnou, Teià, Premià de Mar i Mataró,  on el 16 de març es baixarà persiana al Cafè Nou.

La Sala Carrau, doncs, donarà el tret de sortida a aquest festival, Curtmetratges en català, no importa l’àmbit geogràfic i de tema lliure. És a dir, des de ficció fins a documentals, sempre que siguin en  català.

Assegura Nonell que, malgrat el que es pugui pensar, hi ha molta producció i creativitat en català. Segons ella, el problema rau en què a les persones creadores els costa trobar espais on ensenyar el que fan els curts.

Amb aquest certamen, es vol animar als productors a què facin els seus curts en català.    

El VOC és una bona proposta, per exemple, per a treballs de final de curs. 190 sessions a punt.

El certamen repartirà tant premis del jurat, 3.000 euros, com el guardó que atorga el públic que és de 1.000 euros i el Premi al Talent Jove de 3.000 euros en concepte de lloguer de material com a suport a la producció.

El premi del públic sempre és el que fa més il·lusió perquè l’atorga la gent que ha vist el curtmetratge.

Per primera vegada, els curtmetratges seleccionats en aquesta edició es podran veure a la plataforma 3Cat, i com en les edicions anteriors, també estaran disponibles a la plataforma digital Filmin. 

Els premis es lliuraran durant l’acte de clausura que se celebrarà el 18 de març a Barcelona. Oferta per triar i remenar: 90 sessions en 90 sales de 80 municipis diferents.

Les invitacions es poden demanar a través d’aquest enllaç i amb registres es podrà participar a la votació del Premi del Públic.