Tret de sortida a la Festa Major

Del 21 al 25 de juny, Vilassar de Mar està de Festa Major. Cinc dies per sortir al carrer, gaudir de la música, el teatre, les exposicions i un munt d’activitats lúdiques, esportives i culturals en una programació que omplirà els carrers de festa i dels colors de la Rierada: el blau (pescadors contrabandistes), el taronja (mestres d’aixa) i el verd (gent pagesa). El passat cap de setmana, 15 i 16 de juny, la Rierada i altres entitats van preparat activitats per començar a obrir boca.

Entre les novetats, la penjada de l’ase Innocenci es farà al terrat de l’Ajuntament perquè el campanar de l’església està en obres. També hi haurà una holi party a la plaça Tarradellas i dues activitats per recuperar el patrimoni marítim: exvot del Sant Ramon i la tirada de l’art de platja. La fira d’americans, el 22 de juny, portarà tallers per elaborar el guarapo (suc de canya) i tastar xocolata. I en el terreny musical, destaquen els concerts de Gertrudis, La Cuca Viu, Judit Neddermann i el grup infantil Macedònia.

Divendres, 21 de juny

 • Dia en el qual es dona el tret de sortida a la Festa Major. Entre els actes més destacats, cal ressenyar que a les 19.15 arribarà a la Platja de l’Espigó de Garbí del vaixell Sant Ramon que portarà els gegants de Vilassar de Mar, el Pigat i la Lucia, i representants dels tres sectors que lluiran les baderes de La Rierada i duran l’exvot del Sant Ramon.
 • Aproximadament una hora més tard, sobre les 20:15 el vilassarenc d’origen neerlandès Remon Van de Hare, exjugador del FC Barcelona de bàsquet i membre de l’equip que l’any 2003 va fer el triplet (Eurolliga, Lliga i Copa) farà el pregó de la Festa Major. A continuació, gran petardada, actuació de la Sant Pau Rhum Band, que interpretarà la Rumba de Vilassar de Mar, i exhibició de les colles de l’AVAL.
 • A les 22:30h Correfoc de Festa Major, amb els Mansuets de Foc de l’AVAL. De la plaça Picasso a la plaça del Círcol i cercavila posterior per a la penjada de l’ase Inocenci que es farà al terrat de l’Ajuntament ja que el campanar de la parròquia és en obres.
 • Concert de versions amb Dalton Bang i PD a l’Escola Pérez Sala. A partir de les 23:00h.

Dissabte, 22 de juny

Entre els actes més destacats del dissabte 22 de juny, destaquen

 • La trobada d’embarcacions de vela tradicional. A les 10 del matí a la plata de l’Espigó de Garbí.
 • La xeringada i escuma, a partir de les 11h a la plaça Tarradellas.
 • La Fira d’Americans als carrers de Sant Joan i Anselm Clavé des de les 11 i fins les 14 i de 17  a 21h.
 • Tradicional Subhasta del Peix, a les 12:30h, a l’Espigó de Garbí.
 • Ballada de Sardanes al Casal de Curació a càrrec de la Cobla Premià, al Casal de Curació (17:00h).
 • 19.30 h, Concert del Grup Macedònia, a l’Escola del Mar.
 • Concert de Festa Major, a càrrec de Gertrudis i PD a continuació, 23:30h a l’Escola Pérez Sala.

Diversió sense cap agressió

“Per Festa Major, diversió sense cap agressió”. Aquest és el lema que, des de l’any passat, ressona a la Festa Major de Sant Joan, acompanyat d’una sèrie d’accions que tenen com a objectiu que no hi hagi cap agressió masclista. Hi haurà punts liles: d’informació, prevenció, detecció i actuació davant les violències masclistes. El 21 de juny estarà al Pérez Sala, el 22 i el 23 al Pérez Sala i al Patronat i el 24 a l’Escola del Mar. Aquests punts es complementaran amb els d’Energy Control, que busquen reduir els riscos del consum de drogues. També hi ha la Ruta Lila, un mapa en el que s’hi poden identificar les zones de festa, els equipaments, els punts liles i un recorregut recomanat que ha estat estudiat i valorat per les associacions de dones del municipi. I enguany l’Ajuntament es torna a adherir al protocol d’actuació davant de les agressions sexistes creat per La Rierada. 

Tota aquesta informació i la programació es poden consultar al web vilassardemar.cat/festa-major i a l’APP Vilassar de Mar per a dispositius mòbils: Android i Apple iOS.