Tres positius en el club de bàsquet i un en el de futbol obliguen a confinar diversos equips de Vilassar de Mar

El club de bàsquet de Vilassar de Mar, VDM Bàsquet, ha hagut de confinar dos dels seus equips de base, després de detectar tres casos positius per coronavirus provinents de l’entorn exterior dels equips i del lloc on s’entrenen. Per la seva banda, la Unió Esportiva Vilassar també s’ha vist obligada a aïllar un dels seus equips de categories inferiors a causa d’un positiu per covid-19.

Com la resta del club, els equips de bàsquet ara en aïllament domiciliari integren en els seus planters infants vilassarencs però també altres nens que provenen de centres escolars d’altres municipis, circumstància que dificulta el control del compliment estricte de les mesures sanitàries establertes per poder fer activitats esportives.

La resta d’integrants d’un dels equips de bàsquet confinats que ja ha passat la prova PCR han donat tots negatiu per coronavirus.

Cal recordar que el pavelló de La Bòbila, on s’entrenen i juguen els 21 equips que composen el VDM Bàsquet, segueix el protocol dictat per l’Ajuntament de Vilassar de Mar per contenir la propagació i el contagi del coronavirus.

Entre les mesures preses perquè els equips dels diferents esports puguin tornar a fer ús dels pavellons de la vila, destaquen la restricció de l’aforament -només poden accedir-hi els integrants de l’equip i l’entrenador-; el control dels accessos i les sortides per garantir que es mantenen els equips estables i permanents i el tancament dels vestidors als equips locals per tal d’evitar situacions de risc sanitari.

Així mateix, el protocol establert quan un equip té un positiu per covid-19 obliga a:

  • aïllament domiciliari de tot el grup o equip, seguint les instruccions del CAP o de l’equip de vigilància epidemiològica
  • Comunicar-ho a la direcció de la instal·lació.
  • Fer prova PCR a la resta d’integrants de l’equip, ja sigui al CAP o amb l’equip de vigilància epidemiològica de referència de cada persona.
  • Les persones amb resultat negatiu de PCR continuaran amb l’aïllament domiciliari els dies establerts.
  • Les persones amb resultat positiu continuaran amb l’aïllament domiciliari i el CAP de referència de cada jugador en farà el seguiment