Tres establiments vilassarencs participen a la Mostra Gastronòmica, Comercial i d’Artesans de Cabrils

Tres establiments de Vilassar de Mar, Pastisseria Falgueras, Restaurant Salvana i Can Pocurull participen a la Mostra Gastronòmica, Comercial i d’Artesans de Cabrils,  que es realitza des d’aquest divendres fins a dilluns 20 d’agost, a l’Escola L’Olivera de Cabrils, ubicada al carrer Can Blanch.La mostra és un esdeveniment gastronòmic, econòmic, turístic i social de primer nivell que permet degustar els plats, vins i caves més representatius de la comarca i que des de fa tres dècades aplega els amants de la gastronomia ja no només del Maresme sinó d’arreu de Catalunya. Amb més d’una seixantena d’estands i amb unes xifres que superen els 15.000 visitants anuals, durant els quatre dies de la Mostra Cabrils es converteix en referència de la gastronomia al Maresme, potenciant una fusió entre aromes, sabors i música que amenitzaran les nits de mitjans d’agost convertint-les en una experiència per a gaudir-la amb els cinc sentits.

L’organització va a càrrec de l’ Ajuntament de Cabrils i amb la col·laboració  Damm, Sorli, Lollocaffe i l’Associació d’Hostalers de Cabrils.

Aquest certamen arriba a la seva trenta-quatrena edició i ho fa amb un menú de qualitat. De primer, una vuitantena llarga de plats diferents dels restaurants de Cabrils i poblacions dels voltants, entre les quals, Vilassar de Mar.  De segon, un espai immillorable, amb capacitat per a més de mil persones a la vegada, en tres espais diferents. I de postres, parades d’artesans i comercials de qualitat. I tot això amanit amb les més de vint varietats de vins que es podran degustar aquesta edició.

La novetat principal d’aquest any  d’acord amb les respostes rebudes a l’enquesta feta l’any passat i amb les propostes de l’Associació d’Hostalers de Cabrils és l’eliminació dels tiquets per la compra de tastos. D’aquesta manera, només es farà una cua, la de pagament dels plats a cada establiment, d’acord amb els preus que cada un d’ells estableixi.

Una altra novetat és la possibilitat de diferents tipus de copa per als vins i caves. Enguany s’ha modernitzat el disseny de la copa, que es podrà adquirir per 2,5€. Les d’edicions anteriors, que es podran utilitzar igualment, es vendran a 1€ fins a final d’existències. I per aquelles persones que col·leccionin les copes commemoratives, se n’ha fet una edició especial que es vendrà, a un preu de 5€, a l’estand de l’Ajuntament.

Respecte a  la sostenibilitat, s’oferirà aigua de forma gratuïta a les fonts de l’escola on s’ubica la mostra, i el parament fet servir (plats, gots, coberts) és biodegradable, així que caldrà dipositar-ho al contenidor marró.

Pel que fa als establioments vilassarncs que hi participen:

Pastisseria Falgueras oferirà quatre peces de rebosteria a escollir: lioneses nata, lioneses trufa, lioneses crema, flamets, trufes, tarlaletes de fruites, tiramisú, sara amatllada, sacher, brownie, borratxos, lemon pie, cocos, pastis de formatge, pastís de pastanaga, red velvet.

Restaurant Salvana oferirà caneló de confit d’ànec amb beixamel de ceps i reducció de taronja, hamburguesa de “pulled park” amb maionesa de “pickles”, ceba creixent i patates palla, estofat de sípia amb mandonguilles, empedrat de mongeta del ganxet cuita amb bacallà dessalat, galta de porc durot guisada amb bolets, xuixo farcit de crema anisada.

Can Pocurull oferirà tapeta de botifarra d’ou amb ànec confitat, poma i ceba caramel·litzada, hamburguesa de vedella Angus de proximitat, hamburguesa de pollastre, vegan burguer, croquetes de carn d’olla d’elaboració pròpia, croquetes de bolets, croquetes d’espinacs a la catalana, roll amb salmó noruec, calamars farcits amb arròs blanc, mandonguilles amb sépia, patates braves, bacallà a la llauna, amanida de pasta al pesto i tomàquets secs i peus de porc Duroc.

Aquest any, la Mostra farà una aportació de 1.000 euros a “Mariona”, Associació Familiar de Nens i Nenes del Maresme amb càncer. Els eixos de l’associació són donar suport emocional en el llarg procés d’hospitalització, oferir suport logístic en el dia a dia dels familiars, brindar ajudes econòmiques per afrontar dietes i desplaçaments, entre altres qüestions.

L’horari de la mostra és de 19’30h a 23’30h.

Més informació sobre la Mostra en aquest enllaç.