Tractament preventiu per combatre la processionària del pi

Aquest dimecres 19 i dijous 20 de novembre a la nit la Regidoria de Medi Ambient, a través de l’empresa Alemany Fitosanitaris, portarà a terme un tractament preventiu per combatre la processionària del pi, un insecte lepidòpter que ataca totes les espècies de pins. En aquesta època ja han nascut les erugues dels ous, i comencen a buscar el lloc més assolellat de l’arbre per fer el niu on passar l’hivern. Es tracta d’uns nius de pèls sedosos, d’on les erugues surten per alimentar-se, fins que al febrer o al març baixen dels pins fent les típiques “processons” per enterrar-se i transformar-se en crisàlide. 

PinsEl tractament biològic que s’aplicarà, amb llances polvoritzadores, és inofensiu tant per a les persones com per als animals domèstics. Aquest tractament amb Bacillus thuringiensis s’aplica a les fulles dels pins justament en el període en què les larves de la processionària surten dels ous i comencen la seva fase d’engreix, alimentant-se d’aquestes fulles. Aquesta és, per tant, l’època de l’any adient per fer aquesta mena de tractament.

El tractament s’aplicarà a les següents ubicacions: Passeig dels pins, Ctra. de Cabrils amb c/ Pau Casals i amb Av. Carles III, Av. Carles III, Plaça Carles Trias, Parc de la Bòbila, Plaça Mn. Andreu Teixidó, Plaça Joan Monjo, Plaça Pompeu Fabra, c/ Sant Artur, c/ Santa Elena, Ctra. d’Argentona amb c/ Rosari, Parc del c/ Santa Maria, Plaça del Notari Arús, c/ Sant Jeroni amb c/ Narcís Monturiol, Plaça dels Calafats, CEIP Pérez Sala, CEIP Vaixell Burriac i Institut Vilatzara.