Tots Sants: el cementiri ha ampliat els seus horaris i s’ha adaptat al protocol covid

Amb motiu de Tots Sants , com cada any, l’Ajuntament de Vilassar de Mar ha preparat el dispositiu per aquesta data tan assenyalada, més si cap en aquest 2020 en què la pandèmia del coronavirus ha deixat moltes famílies sense alguns dels seus essers estimats. Així, perquè tothom que vulgui pugui retre’ls homenatge al cementiri sense aglomeracions, l‘horari de visita s’ha ampliat des del passat 24 d’octubre i fins l’1 de novembre des de les 8 del matí fins a les 17:00.

Diumenge 1 de novembre, a més, es posarà un servei gratuït d’autobús per facilitar l’anada i la tornada del cementiri. L’horari de l’autobús, que tindrà la primera parada a  la plaça de l’Ajuntament, serà de 10 del matí a les 14:30. Les sortides es faran cada hora en punt i el trajecte d’anada tindrà una durada aproximada de 25 minuts. La tornada des del cementiri es farà a les hores mitges (10:30, 11:30, etc.) i el recorregut serà d’uns 15 minuts aproximadament.

Com la resta d’instal·lacions municipals, i tenint el compte l’actual situació sanitària, el cementiri ha posat em marxa el seu propi protocol covid per complementar les mesures que ja obliguen a l’ús de la mascareta, a mantenir les distàncies i a rentar-se amb freqüència les mans. 

En concret, des del 24 d’octubre i fins l’1 de novembre, el cementiri municipal està funcionant amb les següents mesures:

  • Hi ha una única porta d’entrada (la del costat de l’aparcament) i una altra de sortida (la principal).
  •  L’aforament és reduït i limitat a un màxim de 600 persones.
  • El temps màxim d’estada al cementiri és d’una hora.
  • Els carrers del cementiri són d’un únic sentit indicat a través de cartells.
  • La brigada de l’Ajuntament controla el accessos i està a disposició de les persones que visitin el cementiri per resoldre dubtes i ajudar en el que puguin necessitar.

A més, la Policia Local establirà un dispositiu especial de trànsit l’1 de novembre per facilitar l’accés al cementiri, on a les 12 del matí es celebrarà la missa de Tots Sants. Donada la situació sanitària, aquest any, la missa es farà a l’aire lliure i amb aforament limitat. Les places s’assignaran per ordre d’arribada. El dia 2 de novembre s’oficiarà una segona missa a la Parròquia de Sant Joan.  

Servei gratuït d’autobús

Parades del recorregut d’anada: Ajuntament, N-II Renfe, Xinesca, Riera de Vilassar, CAP, Riera de Cabrils, Santa Rosa, Mercat, Montevideo i Cementiri.Parades del recorregut de tornada: Cementiri, Avinguda de Carles III, Avinguda de l’Arquitecte Eduard Ferrer, Pavelló i Ajuntament