Tot a punt per la Fira d’Indians

La primera Fira d’Indians de Vilassar de Mar tindrà lloc el cap de setmana del 24 i 25 de setembre amb l’objectiu de difondre el patrimoni arquitectònic i històric que van deixar els indians a la vila. I és que al llarg del segle XIX, molts catalans van emigrar a Cuba per fer fortuna i els vilassarencs no van ser una excepció. Vilassar de Mar reviurà aquest període històric per difondre la petjada que van deixar els anomenats indians quan van tornar a la vila.
Aquesta fira comptarà amb una àmplia oferta d’activitats lúdiques i culturals concentrades al carrer Sant Joan, la plaça de l’Ajuntament i el carrer Sant Pau. Hi haurà un mercat amb productes d’ultramar com ara cafè, rom o cacau, una mostra d’oficis, tallers, espectacles i una visita guiada pel patrimoni arquitectònic indià. Per a poder fer aquesta visita guiada us heu d’inscriure enviant un correu electrònic a vinesqj@vilassardemar.cat. Heu d’indicar-hi el nom i cognoms dels participants. Les places a la visita guiada són limitades.
D’altra banda, els restauradors de Vilassar de Mar també participaran a la Fira d’Indians. Durant els dos dies, 24 i 25 de setembre, prepararan diferents plats, cocktails i suggeriments culinaris basats en la gastronomia cubana i que podran provar tots els clients. Els establiments que hi participaran seran Daunis, Can Falgueras, Casa Juan, Cafè Tapes Favela, L’espinaler, Botavara, Samanà i El Terral.

Leave a Reply