Tot a punt per atacar Burriac

 

I, com qui no vol la cosa, demà ja serà dissabte 3 de setembre. Es posarà, doncs, de manera oficiosa, punt final a l’estiu. I a Vilassar de Mar ho fem la porta gran. Amb una nova edició de la Burriac Atac del Piri, la mítica cursa nocturna de muntanya. Com a teloners d’autèntic luxe, els nens i nenes que correran, a partir de les sis de la tarda, la Marrec Atac. 300 persones voluntàries i els responsables de cursa ja ho tenen tot a punt.

Gustau Barnaus és el director de cursa, que ha passat pels nostres estudis, assegura que ja ho “tenen tot a punt” per a demà. Ell és el nou responsable, substitueix en Jordi Lladó, i s’estrena admeten que “és un autèntic repte organitzar-la” però que “és molt divertit” perquè treballa”.

Assegura que els camins per on passarà la Burriac Atac, tot i les darreres pluges, estan “perfectament nets gràcies a la feina de tanta gent que hi ha treballat“. La cursa de demà presenta un doble recorregut (un de llarg de 20 kms i de curt d’una quinzena), que seran la culminació a molts dies festa. “Molt exigents els dos trams“, promet.

Cita no només lúdica, sinó que està inclosa dins del calendari de la Federació Catalana. La Burriac Atac, per Barnaus, té aquest prestigiós reconeixement federatiu, segons ell, “per la feina que es fa i per l’exigència esportiva”.
Celebra el nou director de cursa que les places per a Marrec Atac estigui gairebé exhaurides. El que està absolutament ple són les places per als dos trams de la cursa nocturna. Enguany, un màxim de 750 dorsals, xifra que decreta el propi Parc de la Serralada Litoral per garantit el número de corredors i corredores que poden passar pels camins i corriols seguint els criteris de sostenibilitat i respecte a la natura.

Barnaus vol subratllar la “feinada de voluntariat. És un autèntic plaer treballar amb ells, hi ha moltes moltíssimes tasques que, si no hi fóssin, seria impossible organitzar un esdeveniment tan complicat i que engloba tantes arestes com la Burriac Atac. Molta gent. Són 300“. Ajuden que la cursa “sigui més que una cursa“.

Distintiu petjada Verda per ser cursa sostenible. Una altra de les novetats per a demà. Un segell que assegura que “es respecta el medi ambient, la recollida selectiva i que s’evita l’ús de plàstics“. Ells volen el Parc de la Serralada Litoral net i polit“. Pensa que els mateixos corredors i corredores són els primers interessats en què l’espai estigui net”.

Cal apuntar, també, que, per primer cop, hi haurà punt lila a la Burriac Atac. Una parella itinerant, de bon començament a la plaça de l’Ajuntament i fins a la una de la matinada a la zona d’arribada, de la cursa. Es tracta de donar visibilitat a la lluita contra la violència masclista en un marc tan espectacular com el de la Burriac Atac.
Gustau Barnaus, director de cursa, està pendent dels mapes del temps. Tot sembla indicar, en el moment d’escriure aquesta notícia, que demà a la nit no s’escaparà ni una gota mentre es disputi la Burriac Atac.