Tot a punt per al Zero, les X Jornades de Joves Creadors

Del 17 al 26 d’octubre es celebra el Zero, les X Jornades de Joves Creadors a Vilassar de Mar. Tallers, concerts, concursos i projeccions de curtmetratges són algunes de les propostes. Les jornades estan organitzades per la Regidoria de Joventut i tenen la voluntat de fer visible el col·lectiu de joves creadors que hi ha al poble.

Enguany s’han dividit en dos blocs. Per una banda, els tallers i masterclass de diferents modalitats artístiques, i de l’altra, el festival de curtmetratges, exposicions, concerts i projeccions. El primer bloc, el dels tallers, va començar el 29 de setembre i el ventall on escollir ha estat molt variat: taller de serigrafia artesanal, de fer titelles de goma escuma, de cant coral jove, de danses del sud, de clown i masterclass de comusicació -per entendre la música com un acte de comunicació-.

Logo ZeroPel que fa al segon bloc, el dedicat als curtmetratges, el 17 d’octubre es faran les inscripcions al ral·li de curtmetratges en 72 h i es rebran els treballs del concurs de curts. El 19 d’octubre es farà el 2n concert acústic Zero amb les cançons de vilassarencs i vilassarenques com ara Adriana Pla, acompanyada per Joan Zamora; Reme Martínez, acompanyada per David Bonell; Anna Cassasola: Miquel Moya, acompanyat de l’Ignasi Caballé, i Pere Miralles, acompanyat d’Aleix Burgués.

El 24 d’octubre es podran veure els treballs finalistes al concurs de curtmetratges, així com la projecció del migmetratge del vilassarenc Xavier Boluda, amb el títol Realidad oculta.

El 25 d’octubre a les 5 de la tarda hi haurà concert de rap amb Eros a.k.a 47, raper molt conegut al Maresme i finalista del 10è Concurs de Música Jove 2014 organitzat per Alella, Cabrils, El Masnou, Montgat i Vilassar de Mar, en la categoria A, que amb la guitarra elèctrica de Daniel Gisbert farà gaudir del hip-hop a tots els que s’acostin a la plaça Picasso. Més tard, a 2/4 de 9 del vespre i a Can Jorba, es farà la projecció dels treballs presentats al concurs de ral·li de curtmetratges, i el 26 d’octubre, a les 12 hores, es farà l’estrena de l’espectacle Papalabrasa, dels vilassarencs La Faràndula i El Veïnat, grup guanyador de la categoria A de les beques de música jove 2013 organitzades per Alella, Cabrils, El Masnou, Montgat, Tiana i Vilassar de Mar. L’espectacle serà una combinació de música, teatre, humor i crítica feta per aquests joves artistes del poble.

A la tarda, el lliurament de premis i diplomes dels diferents concursos marcarà la cloenda del Zero. Entre els concursos, cal destacar que fins al 26 d’octubre hi ha temps per participar al de fotografia a Instagram, que té com a premi un sopar per a dues persones en un restaurant del poble. Per participar, només cal tenir entre 15 i 30 anys, i fer i penjar una fotografia a Instagram relacionada amb el Zero amb el hastag #zeroVdM14.

La programació del Zero es pot consultar per dispositius mòbils a través l’app “Vilassar de Mar a prop teu”, que la Regidoria de Comunicació i Noves Tecnologies va crear per a la Festa Major, una app viva i dinàmica que actualitza els continguts en funció de l’època de l’any. L’app és gratuïta i està disponible al Google Play store i a l’App store.

Destaquem Zero

PROGRAMACIÓ Zero 2014:

Divendres 17 octubre
20.30 h Inauguració (conduïda per La Tropa Teatre). Can Jorba

– Benvinguda a tots els participants, a càrrec del regidor de Joventut, Jordi Tapias.
– Inscripcions al ral·li de curtmetratges.
– Inscripció i rebuda dels materials dels concurs de curtmetratges (curtmetratge, documental o videocreació)
– Instagram: inici del concurs de fotografia
– Petit refrigeri i música per amenitzar l’ambient.

 

Diumenge 19 octubre

18 h 2n concert acústic Zero: amb les cançons de vilassarencs i vilassarenques com ara Adriana Pla, acompanyada per Marc Zamora; Reme Martínez, acompanyada per David Bonell; Anna Cassasola: Miquel Moya acompanyat per Ignasi Caballé, i Pere Miralles, acompanyat d’Aleix Burgués. En acabar, petit refrigeri. Can Jorba

Divendres 24 octubre
20 h Projeccions a Can Jorba: visionat públic dels curtmetratges, documentals i videocreacions finalistes que s’han presentat al concurs. En finalitzar, el públic podrà votar el treball que més li agradi.
A continuació, projecció del migmetratge del vilassarenc Xavier Boluda, que porta per títol “Realidad oculta” (25 minuts).
Al final, petit refrigeri.

Dissabte 25 octubre
17 h Concert d’Eros a.k.a 47, raper del Maresme. Plaça Picasso
20.30 h Projecció dels treballs presentats al ral·li de curtmetratges. En finalitzar, el públic podrà votar el treball que més li agradi. Can Jorba.

Diumenge 26 octubre
12 h Espectacle Papalabrasa: estrena de l’espectacle realitzat conjuntament per La Faràndula i El Veïnat, que combina música, teatre, humor i crítica feta per joves artistes vilassarencs. Pl. Picasso
19.30 h Cloenda del Zero (conduïda per La Tropa Teatre). Sala cultural M. Roser Carrau

– Lliurament de premis i diplomes guanyadors de tots els concursos, acompanyat d’audiovisuals com a resum dels treballs presentats.
– L’acte finalitzarà amb la cloenda per part del regidor de Joventut i amb fotografies de tots els premiats i premiades al photocall de Zero, tot acompanyat d’un petit refrigeri.