Tot a punt per al Carnaval 2015. Tota la programació també a l’app

cartell carnaval 2015.aiAquest dijous Vilassar de Mar dóna el tret de sortida a la programació de Carnaval, que el 14 de febrer comptarà com a plat fort amb la rua de comparses i que finalitzarà el 18 de febrer amb l’enterrament de la sardina. Enguany el cartell de Carnaval ha estat realitzat per Paulina Lei, estudiant d’ESO a l’institut Vilatzara i guanyadora del II Concurs de Còmic (any 2013) en la categoria juvenil, organitzat per la Llibreria Índex amb la col·laboració de l’Ajuntament.

Dijous gras faran la seva primera aparició en públic el rei Carnestoltes i la reina del Carnaval en un acte que tindrà com a novetat el cercavila de la Torronats Band pel centre del poble, convidant tots els infants i les seves famílies a participar a l’inici del Carnaval i al berenar amb botifarra d’ou a la plaça de l’Ajuntament.

La programació continuarà el dissabte 14 de febrer, al matí amb el carnaval infantil a la plaça Picasso i l’espectacle Tutti Frutti de la companyia Toc de Retruc, i a la tarda (19.30 h) amb el pregó i la gran rua de comparses. La rua serà una de les més concorregudes en quant a nombre de participants. S’han inscrit 12 comparses i un total de 920 persones, el que representa una xifra rècord en la història del Carnaval del poble en quant a persones que hi desfilaran. La rua tindrà el final a la plaça Josep Tarradellas amb molt de color i confeti. A partir de les 22 hores, el ball de disfresses amb el grup Tremendos i el lliurament de premis de la rua de comparses es farà al pavelló d’esports municipal Paco Martín com és habitual.

L’endemà, el diumenge 15 de febrer, tornarà el Carnestoltes del Firobi adreçat als més petits de la casa amb l’espectacle Barreja salada, de la cia. Encara Farem Salat. L’enterrament de la sardina, el dimecres 18 de febrer, posarà el punt i final a la celebració, amb la crema del rei Carnestoltes.

A l’App “Vilassar de Mar a prop teu” per a dispositius mòbils, impulsada per la Regidoria de Comunicació i Noves Tecnologies de l’Ajuntament de Vilassar de Mar, també es pot consultar tota la programació del Carnaval. 

PROGRAMACIÓ DEL CARNAVAL:

12 febrer

17.30 h Arribada del Rei Carnestoltes i inici del Carnaval amb cercavila de la Torronats Band pel centre del poble. A continuació, berenar amb botifarra d’ou. Pl. de l’Ajuntament.

14 febrer

12 h Carnaval infantil amb Tutti Frutti, de la cia. Toc de Retruc. Pl. Picasso

19 h Concentració de les comparses. C. Santa Eulàlia/Sant Artur

19.30 h Pregó del Rei Carnestoltes i Gran Rua 2015. Recorregut: Sant Artur, Maria Vidal, Sant Genís, Montserrat, Sant Joan, Montevideo, Mestral i pl. Tarradellas.

22 h Ball de disfresses amb el grup Tremendos, coronació de la Reina del Carnaval 2015 i lliurament de premis. Pavelló d’Esports Municipal

15 febrer

12 h Arribada del XXXVIII Carnestoltes Firobi amb l’espectacle Barreja salada de la cia. Encara Farem Salat. Pl. del Círcol

18 febrer

19.30 h Enterrament de la sardina. Concentració a can Bisa per acompanyar la comitiva fins a la plaça de l’Ajuntament, on es llegirà el testament del Rei Carnestoltes. Es prega dol rigorós. (AVAL, Firobi, La Tropa Teatre, Voluntaris Nou Vent i Regidoria de Festes Populars)