Activitats de Carnaval

Carnaval de mínims; però Carnaval al cap i a la fi. El Carnestoltes arriba a Vilassar de Mar recuperant els elements tradicionals d’altres anys; això sí, a excepció de la tradicional Rua que no es farà enguany per les restriccions sanitàries. Se substituirà per un ball de disfresses amenitzat pel grup de versions The Covers Band. Compte, perquè hi haurà sorpreses.

Les restriccions sanitàries derivades de la pandèmia de la Covid 19 han estat un obstacle significatiu per tal que la majoria de comparses que veien participant en la Rua els darrers anys poguessin engegar els muntatges per aquest 2022. I és que la Rua de Carnaval de Vilassar de Mar s’havia consolidat, en els darrers anys, com una de les més multitudinàries i vistoses del Baix Maresme.

Així, i tot esperant que la situació sanitària hagi recuperat la normalitat l’any que ve, la Regidoria de Cultura i Festes Populars ha optat per substituir la tradicional rua per una actuació que estarà amenitzada pel grup de versions The Covers Band i que comptarà amb algunes sorpreses.

El Rei Carnestoltes arribarà el dijous 24 de febrer, a les 17.30 h, a la plaça de l’Ajuntament per donar inici al Carnaval 2022. Dos dies després, el dissabte 26, es traslladarà al Veral de l’Ocata per, a les 19.30 h, fer el seu pregó i donar pas a l’actuació del grup de versions The Covers Band, moment en què tothom qui ho vulgui podrà lluir les seves disfresses.

El mateix dissabte 26, a les 12 del migdia, els infants podran gaudir del seu carnaval amb ReBOOOMbori, un espectacle de cançons, dansa, jocs musicals i humor de la companyia Roger Canals, que tindrà lloc a la plaça Picasso.

Diumenge 27 de febrer, també a les 12 del migdia, arribarà a la plaça del Círcol el 45è Carnestoltes Firobi , amb l’espectacle La festa dels salats, a càrrec de la companyia lleidatana Encara farem salat . Pel que fa l’espectacle Aventura en estel, ha quedat anul·lat degut a la intervenció quirúrgica a la qual ha de ser sotmès un dels seus actors.Els diners de les entrades venudes es retornaran a les persones que ja les havien adquirides.

Com totes les coses bones tenen final, el dimecres 2 de març, hi haurà l’enterrament de la sardina amb una cercavila que, amenitzada per l’AVAL i els Mansuets de Foc  partirà de Can Bisa i conclourà a la plaça de l’Ajuntament. La Regidoria de Cultura i Festes Populars i la resta d’organitzadors preguen dol rigorós per assistir a la lectura del testament del Rei Carnestoltes que hi tindrà lloc.