Torna el Firobi prepandèmic: sense restriccions i recuperant el pa amb xocolata inicial

 

De la sang i el fetge del passat cap de setmana, amb la celebració del Vilassar de Noir, als titelles. Canvi radical, doncs, al nostre municipi que es prepara per, de divendres a diumenge, celebrar la 26ena edició del festival de titelles Firobi. Tret oficiós de la tardor. Un munt d’espectacles de titelles tenyiran els nostres carrers per a una edició sense restriccions i que recupera tant el dia que va perdre l’any passat com el tradicional berenar de pa amb xocolata que dona el tret de sortida a la plaça del Círcol.

Margarida Ors és la representant de l’organització del Firobi. Està molt contenta “per les noves generacions que s’incorporen al grup” i, sobretot, per aquesta 26ena edició que estem a punt d’estrenar.

Ors i el seu equip veuen un munt d’espectacles de titelles en diferents fires que porten als nostres carrers i places. Visiten cites claus com Lleida, Tàrrega, Igualada o Gijón. Per això, diu Ors, “el Firobi de Vilassar de Mar s’ha fet tan gran i absorbeix molts visitants de fora”.
Per aquesta edició del Firobi només hi ha tres espectacles de sala. Es faran a Can Bisa. A la Sala Carrau. Dos infantils i un, l’únic, exclusiu per a adults, “La Celestina”.

Tot arrencarà divendres a les 5 de la tarda a la plaça del Círcol. Amb pregó sorpresa, el tradicional berenar el Firobi (el mític, ja, pa amb xocolata que no es va poder fer l’any passat per les restriccions) i una cercavila fins a la plaça de l’Ajuntament. I, ja, el primer acte. Sortits dels Contes

No oblidem, tampoc, que dissabte i diumenge (matí i tarda) el carrer de Sant Joan viurà un any més la tradicional Fira d’Artesans. El dissabte, d’11 a una de la tarda i a la plaça de l’Ajuntament, tornen el Taller de la Sol (en memòria de la desapareguda Sol Indurian) en el qual nens i nenes podran crear de zero el seu propi titella. Molts espectacles per al 8 d’octubre. D’11 a 2, i al Veral de l’Ocata, “Colors del Monstre”.

També destaquen altres propostes. Per exemple, ens aturem a la plaça Picasso. Tres quarts d’1 de dissabte. “La llebre i la Tortuga” I, de cara a la tarda, “Mozartland”. A tres quarts de set de la tarda

I al vespre, “La Celestina” a la Sala Carrau. Insistim, únic espectacle per a adults del Firobi.

Saltem ja, al diumenge. Darrer dia. Ors destaca la proposta de la Chatungla. Dos quarts de 12 al Circol. Companyia murciana amb un espectacle “de sentiments, de llums i ombres”…

No es pot deixar de veure l’espectacle “Animàlia” amb els seus animals rústics, de fusta i minimalistes o el “Pols d’Estrelles”, el 9 d’octubre tres quarts de sis de la tarda a la Sala Carrau, on es contemplarà un espectacle sensible. Amb ombres, una aposta que feia molt que no apareixia en el cartell del Firobi. I a, tres quarts de set del vespre, la cloenda, amb cercavila de Can Bisa fins a la plaça del Circol.

Des de l’organització recorden que “és molt important respectar les edats dels espectacles, que la gran majoria de propostes són gratuïtes i que els de pagament costen 6 euros per als adults i dos per als nens i nenes que vagin sense titella. Si en porten, entrada de franc”.

Consulta totes les activitats previstes visitant el web de Firobi