El Maresme es vesteix amb un “Toque Àfrica”

Alba García, jove emprenedora del Maresme, ha tirat endavant un projecte-somni que feia temps que barrinava. Viu a cavall entre Vilassar de Mar i Cabrera. Bé, millor dit, entre Vilassar i Kènia. Allà, al país africà, es va enamorar de les teles i dels teixits africans: Però va voler donar-los un toc personal: un toc marca la casa. Per això, en el seu web “Toque Àfrica”, que té un any de vida, hi trobarem les seves creacions, fetes aquí, que cusen i treballen a Kènia: donant vida, donant feina a les modistes locals.

La dissenyadora maresmenca és la persona indicada, és clar, per explicar-nos que “Toque Àfrica” és una nova marca de roba, gràcies a la seva experiència de viatjar sovint a Kènia. Dissenyadora gràfica i d’interiors, s’inspira en les sensacions i l’enamorament de la cultura i les teles, de tot plegat en va sorgir la idea.

I aquesta és una de les premisses del seu model de negoci. Donar feina a les modistes kenyanes. Contribuir en l’economia del país africà.

Tot plegat, “Toque Africa“, va sorgir arran del confinament que l’Alba García el va passar a Kènia. Un tancament molt… africà, ja que allà on era, una illa de la zona rural, es van tancar fronteres i es va decretar el toc de queda, però sense confinament als domicilis. Assegura que ho va passar molt bé, ja que no va deixar d’anar a la platja i pel carrer, lluny de la Covid que vam viure aquí.

És clar, patia per la situació sanitària de la seva família i amics. Afortunadament, el coronavirus no els va afectar. Ella, però, va posar-se, mai millor dit, fil a l’agulla i, un any després, a “Toque Àfrica” hi trobem roba que fuig dels estereotips de la roba africana que ens ve al cap: és a dir colors, estampats… té un toc europeu. Perfectament portable, diu l’Alba Garcia, a Vilassar de Mar. Això sí teixits diferents. Teles exòtiques ideals per combatre la calor, amb un equilibri africà i occidental, amb quimonos, vestits llargs, curts, camises unisex, etc.

Ara, i com funciona molt bé, a l’Alba García se li ha girat feina. Impulsant el web, rodant per diferents Markets per tal de donar-se a conèixer, present a diferents fires del sector. Els seus dissenys ja els podem a trobar a dues botigues de Barcelona i en una de Fuerteventura.

No oblidis el seu Instagram @toque.africa