Toni Comin, cap de cartell de la xerrada Eines de República

L’exconseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, Toni Comin, és el cap de cartell de la xerrada Eines de República que se celebrarà, aquest divendres, a la Sala Carrau a partir de dos quarts de vuit del vespre. L’acte és públic i obert a tothom.

Toni Comin participarà per videoconferència ja que és un dels exiliats del Govern de la Generalitat. Actualment és vicepresident del Consell per la República i responsable dels àmbits d’acció política, coneixement i estudis. Comin, filòsof, va ser destituït en virtut de l’entrada en vigor de l’article 155 de la Constitució espanyola el 27 d’octubre de 2017. Tres dies després es va exiliar a Brussel.les al costat de l’aleshores president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i den tres consellers més: Clara Ponsatí, Lluís Puig i Meritxell Serret. Toni Comin anava, en les darreres eleccions europees, número 2 de la llista de Junts per Catalunya-Lliures per Europa.

Al costat de Comin hi serà Aurora Madaula, diputada al Parlament de Catalunya. Historiadora i vinculada a empreses de gestió cultural, té una producció literària en la qual destaca el llibre, publicat conjuntament amb la seva parella Lluís Colomines, Pàtria i Progrés. La Mancomunitat de Catalunya 1914-1924. Madaula també col·labora de manera assídua en diferents mitjans de comunicació.

El tercer convidat en aquesta conferència a la Sala Roser Carrau és Rosario Palomino, membre de la Crida Nacional, per la República. Es defineix ella mateixa com a catalana nascuda al Perú que lluita per la independència de Catalunya. És psicòloga per la Universitat de Barcelona.

El quart convidat és Eduardo Reyes, president d’honor de Súmate. Aquesta entitat sense partit polític propi i sense ànim de lucre que vol promoure el vot independentista entres aquells catalans que tenen la llengua i la cultura espanyoles com a pròpies. El primer president d’aquesta associació va ser, precisament, Eduardo Reyes; un cordovès que va arribar a Catalunya fa 60 anys. Va haver de dimitir en ser escollit diputat per la llista de Junts pel Si sent substituït per Cema Clavero.

Als quatre ponents, que respondran preguntes del públic, els pots escoltar i veure aquest divendres a la Sala Carrau en aquesta conferència que porta per títol Eines de República. Perquè tornin lliures a una terra lliure.