Toc de queda a Vilassar de Mar

Atenció perquè el toc de queda es podria tornar a instaurar a Vilassar de Mar a partir d’aquest mateix cap de setmana si el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya valida el confinament nocturn que demana la Generalitat de Catalunya per als 158 municipis amb una incidència més gran de la cinquena onada del coronavirus. La franja horària en la qual ens hauríem de quedar a casa seria d’1 de la matinada a 6 del matí.

Vilassar de Mar, tot i que la situació al nostre municipi es va estabilitzant, ha estat, i està sent, una de les poblacions catalanes de més de 5.000 habitants que ha tingut una incidència més alta en aquesta ja denominada cinquena onada de la Covid 19. El relaxament de les mesures, sobretot la no obligatorietat de dur la mascareta als exteriors, la Revetlla de Sant Joan, la Festa Major més alguns focus de contagi detectats al nostre municipi han motivat qu8e les xifres de contagi rebrotessin.

És per això, per situacions com la de Vilassar de Mar, que el Govern de la Generalitat ha demanat, per aquest cap de setmana ja, recuperar el toc de queda nocturn. Des de la 1 de la matinada fins les 6 del mati no podria circular ningú sense autorització. Serà una mesura que englobarà 158 municipis catalans en els quals, sumats, hi viuen 6 milions de persones. La mesura afectaria al 78% de la població de Catalunya. Són poblacions en les quals s’ha registrat incidència acumulada igual o superior als 400 casos per 100.000 habitants els últims 7 dies.

Qualsevol municipi que millori o empitjori les dades haurà d’esperar la revisió, que es farà cada 7 dies, per entrar a la llista o sortir-ne. Per tant, seria un toc de queda prorrogable.

En aquest sentit, el President de la Generalitat, Pere Aragonés, ha explicat que la decisió ve motivada, ha dit, per “protegir la salut de la ciutadania, especialment de les franges d’edat que no tenen la pauta completa de vacuna per protegir el sistema sanitari, tensionat especialment els darrers dies en aquesta nova onada; i per preservar la reactivació econòmica que ja hem començat a notar les darreres setmanes.”

També ha explicat Aragonès que la mesura s’aplicaria després d’escoltar el món local i ja subratllat que es tracta d’una mesura “del tot excepcional” perquè “la situació és molt delicada”.

Un cop aprovat el toc de queda, has de saber que les multes que s’aplicarien a qui no el complís oscil·larien entre els 300 i els 6.000 euros, basant-se en el decret llei que es va aprovar l’agost passat.

Entre les excepcions hi hauria els desplaçaments d’urgència per assistència sanitària o anar a la farmàcia, anar o tornar de treballar, realitzar serveis essencials, recollida i cura de menors en cas de pares separats i la cura de mascotes i animals de companyia.

Recorda que avui entren en vigor només mesures, avalades ja pel TSJC, com la limitació de les trobades socials a un màxim de 10 persones, i que totes les activitats, inclosa la restauració i els esdeveniments culturals, havien d’acabar a dos quarts d’una de la matinada.

Des d’avui també és vigent la prohibició de menjar al carrer i de fer actes culturals a peu dret. El Govern recomana tancar parcs, platges i altres espais públics entre les 00.30 h i les 6 del matí.