Tertúlia Jove: quan l’esport va més enllà del futbol

A la Tertúlia Jove del “Parlant de tot” de Vilassar Ràdio, d’aquesta setmana, ens hem volgut capbussar en els esports minoritaris. A mateix esforç i il.lusió; menys repercussió social i mediàtica que el gran rei futbol. Reflexionem amb l’Àxel, l’Oriol, en Gerard, la Marta, la Judit i la Mireia si els diners i la publicitat són el baròmetre que ens marca si un esport ens interessa a no. Xerrada interessant i més tenint en compte que, entre els alumnes de 4rt d ESO de l’Institut Pere Ribot que ens han visitat, hi ha una bicampiona d’Espanya d’hípica i un campió d’Europa en hoquei patins.

Tots els nostres convidats practiquen esports. A excepció d’en Gerard i la Judit, que fan futbol i bàsquet, respectivament, als nostres estudis hem tingut una nodrida mostra d’allò que no sempre encertadament anomenem esport minoritari: l’hoquei patins, representat per l’Àxel i l’Oriol, la hípica, practicada per la Marta i la marxa atlètica, de la mà de la Mireia.

En els esports minoritaris ens acostumem a aficionar quan hi ha un gran esdeveniment mundial tipus Jocs Olímpics. Malauradament, la resta de dies passen sense repercussió als mitjans. El bàsquet viu bons temps després d’una sequera important. Ara bé, si el practiquen noies; caiem en l’espiral del silenci.

En el món de l’hoquei patins el handicap important que assumeixen els dos nois que ens han acompanyat, l’Àxel i l’Oriol, és que no és un esport olímpic. L’Oriol, que juga al Barça, considera que l’entitat blaugrana, malgrat tot, ajuda el seu esport. La hípica també és un esport. La Marta, bicampiona d’Espanya, està cansada que li ho preguntin. Reivindica la seva modalitat. Esports minoritaris dels quals te n’arribes a enamorar. És el cas de la Mireia que practica marxa atlètica i admet que, dins de l’atletisme, també hi ha diferències entre la seva modalitat i, per exemple, la velocitat.

L’Àxel, l’Oriol, en Gerard, la Marta, la Judit i la Mireia han estat els alumnes de 4rt d’ESO del Pere Ribot que ens han acompanyat en la Tertúlia Jove d’aquest dijous. Atenció perquè alguns d’ells tenen la vista clavada en els JJOO de Paris de l’any 2024. Ho seguirem. La setmana vinent, com és marca de la casa, agafaran el relleu els seus companys de l’Institut Vilatzara.

Si voleu escoltar la tertúlia sencera cliqueu aquí.