Tertúlia Jove: Com tracten alguns mitjans les notícies de successos?

L’assassinat del nen andalús Gabriel Cruz ha sacsejat l’opinió pública. Alguns mitjans de comunicació, però, han aprofitat la noticia per fer-ne un circ. Com, malauradament, passa massa vegades. Aprofitant l’espai de la Tertúlia Jove del “Parlant de tot” hem volgut saber què en pensen els nois i noies de Vilassar de Mar sobre com tracten alguns mitjans de comunicació els successos. Hem donat veu a alumnes de 3er i 4rt d’ESO de l’Institut Vilatzara. Són l’Arnau, la Maria, l’Adriana i en Bruno.

Sembla que valgui tot per tenir més audiència. És la reflexió de l’Arnau. La Maria va més enllà. Per a ella, és trist que s’aprofiti la commoció social per treure’n algun tipus de rèdit. Fins i tot, polític. I, és clar, arribem a la mare dels ous: deu ser que l’audiència ho demana?

En Bruno, finalment, posa sobre la taula un apunt interessant: informació o circ? Per a ells, no tot val. Al marge del tractament que fan d’aquest tipus de noticies els mitjans convencionals, els alumnes del Vilatzara fan una crida per a un bon ús de les xarxes socials.

Els quatre són de l’opinió que dóna la sensació que alguns periodistes perden l’objectivitat i l’ètica en favor del sensacionalisme i de la sang i el fetge a les portades… La velocitat a la que viatja la informació avui en dia, en pot ser una de les causes.

Altres temes que s’han tractat en la Tertúlia Jove han estat el límit de la intimitat dels altres, les fronteres del morbo i la premsa rosa. El proper lliurament d’aquest espai de debat i reflexió serà dijous vinent amb els alumnes de 4rt d’ESO de l’Institut Pere Ribot que agafaran el relleu dels seus companys del Vilatzara com és preceptiu en la Tertúlia Jove.

Podeu escoltar la tertúlia sencera aquí.