Tertúlia Jove: A punt de volar o quan es deixa Vilassar de Mar enrere

Deixar l’insti, escollir diferents camins, fer amics nous, Vilassar de Mar quedarà enrere… A la Tertúlia Jove d’aquesta setmana ens hem acostat als alumnes de 4rt d ESO del Pere Ribot per saber com encaren aquest moment decisiu per a les seves vides. En Victor, en Biel Rodriguez, en Biel Llebrés, en Iago, l’Andrea i la Carla són a punt de volar.

El juny és un moment complicat per als estudiants en general: examens, presentacions de treballs, festes de final de curs…, però els alumnes de 4rt d’ESO, a més, han d’escollir què volen fer a partir d’ara, en quins centres estudiaran (i on), si entraran o no.

Gairebé tots tenen intenció de marxar de Vilassar a formar-se; tot i que hi ha qui es quedarà al nostre municipi. Dels sis alumnes que han visitat els estudis de Vilassar Ràdio, n’hi dos que volen fer batxillerat artístic, dos que volen fer l’informàtic i dues més que opten pel social. Una de les quals, per cert, es quedarà a Vilassar de Mar. En el seu cas, seguirà al Pere Ribot.

Per situar-nos, per a la generació de BUP i COU, és a dir, pels pares i mares que ens escolten, actualment, hi ha batxillerat social, humanístic, científic, tecnològic i artístic. Hora de passar pàgina. A tots els fa pena deixar Vilassar de Mar, el Pere Ribot, els companys que han fet… també els preocupa fer amistats noves i encaixar en altres centres i altres ambients.

En molts casos, s’hauran de llevar més d’hora, agafar trens i metros. I és clar, un problema afegit: el preu del transport. Els sis alumnes asseguren estar molt contents de la seva estada al Pere Ribot. S’atreveixen a posar nota a l’insti. Molt bé els professors, però no acaba d’agradar l’edifici.

A la Tertúlia Jove d’aquesta temporada li resta, encara, una entrega abans que tovalloles, taules de surf i pilotes substitueixin llibres, apunts i ordinadors. Serà, un altre cop, amb alumnat de 4rt d’ESO del Pere Ribot.