Tempestes localment fortes al Maresme a últimes hores d’aquest divendres

Meteomar informa que aquest divendres 17 d’agost és una jornada de variabilitat metereològica. Aquest matí la nuvolositat s’anirà incrementant. A partir d’aquest migdia-tarda ja podrà haver-hi algun ruixat, algun xàfec fins i tot, una mica intens, de forma bastant irregular, de curta durada, però aquestes precipitacions podran anar a més aquesta pròxima nit i matinada. La matinada de divendres a dissabte, s’esperen tempestes molt intenses i molt abundants al Maresme, es poden superar els 40 litres per metre quadrat. Les temperatures aniran clarament a la baixa, tant les mínimes com les màximes, i de cara a demà dissabte, encara baixaran més i l’ambient serà molt agradable. Pel que fa als vents, seran fluixos, de mar cap a terra avui, situació marítima tranquil·la, demà els vents seran variables al llarg de la jornada i la situació marítima continuarà sense complicacions, amb unes tempetatures clarament més baixes. Mínimes al voltant dels 20 graus, i màximes cap als 27-28 graus, per tant, seran agradables.

Dissabte 18 d’agost, a primeres hores del dia, risc d’aiguats. Després la situació anirà millorant i quedarà un temps variable, amb unes temperatures més baixes tant de dia com de nit.

Diumenge 19 d’agost tindrem un temps més tranquil, potser durant la nit es podria escapar alguna gotellada , però es preveu que dominin les clarianes i les temperatures vagin en augment, després d’una nit que serà fresqueta

Consells a seguir en casos de xàfecs, tempestes i aiguats i inundacions