Tecnocampus de Mataró, una universitat menstrualment responsable

El Tecnocampus de Mataró ja és una de les primeres universitats de Catalunya “menstrualment responsable”, i és que des del 12 de novembre, la universitat mataronina proporciona productes menstruals saludables i 100% ecològics a tot l’alumnat, reafirmant així el seu compromís amb la societat i el medi ambient. Ens hem apropiat a la iniciativa, i per fer-ho parlem amb Patricia Crespo, directora de la Unitat d’Igualtat del Tecnocampus.

Aquesta iniciativa forma part del ja moviment social Menstrual Point, un moviment que defensa l’accés de treballadores i estudiants a compreses i tampons fabricats a Espanya i amb cotó 100% ecològic, que serviran per cobrir una necessitat imprevista.

Empreses com Tous, RACC i l’Ajuntament de Mataró ja s’han sumat també a aquest projecte.

Les estudiants podran adquirir els productes en dos punts de referència diferents que es trobaran a les recepcions dels edificis TCM1 i TCM6.

Patricia Crespo ens ha explicat que s’ha decidit ubicar el préstec de tampons i compreses a les recepcions, per un tema de visibilitat i accessibilitat, ja que el préstec no només beneficia a estudiants, sinó que també va dirigit al professorat i a administratives del centre.

Ara per ara, Patricia Crespo afirma que la rebuda d’aquesta mesura ha estat molt positiva i també que se n’està fent un ús responsable.

Pel que fa al pressupost de la iniciativa, Crespo ens explica que es tracta d’una inversió molt insignificant dins del pressupost del Centre d’Igualtat del Tecnocampus.

Una iniciativa universitària que se suma a la de la Generalitat, que ja ha començat a repartir copes, calces menstruals i compreses de roba que pots obtenir gratuïtament a les farmàcies catalanes presentant el codi QR de La Meva Salut.