Taula rodona sobre el Museu de la Marina

En una Sala Carrau plena fins a la bandera (el tema és sensible), i amb els micròfons de Vilassar Ràdio en directe, es va celebrar, ahir, la taula rodona que duia per títol Cap a l’obertura del Museu de la Marina. El debat, gestat des de BricBarca, el seu president; l’Agustí Martin en va ser el moderador, va aplegar l’alcalde de Vilassar de Mar Damià del Clot i, també, l’exbatlle del nostre municipi Pere Almera. Els dos van coincidir en què cal posar fil a l’agulla i agafar el ritme de creuer a mitjà termini. Un prec des de BricBarca. Que els partits polítics que es presentin als comicis municipals del maig de 2023 portin, en el seu programa, el futur, les propostes al voltant del Museu de la Marina.

I és que el primer “Cicle Tardor a Mar” de BricBarca va abordar el futur del Museu de la Marina. El seu president, Agustí Martin, va demanar que s’oblidés el passat de l’equipament i que es comenci a pensar, ja, en clau de futur. Aposta per un Museu del segle 21. Vol posar-ho en l’eix del debat polític municipal

L’exalcalde Pere Almera va assegurar que és molt important que es reobri el Museu. No ha de ser una gran caixa en la qual es deixin coses; sinó una oportunitat per al futur. S’inclina per crear una comissió per començar a treballar

En aquest sentit, Damià del Clot, alcalde del nostre municipi va recollir la proposta d’Almera. Va explicar on hauria d’anar ubicat i va recordar que, per afrontar aquest debat, s’ha d’aprovar el pressupost del consistori. Per a ell, s’ha d’obrir un procés participatiu.

Pere Almera, per la seva banda, va voler agrair les paraules de Del Clot. Apostava pel consens, per la intel·ligència col·lectiva, va dir, de tota la comunitat.

Damià del Clot va expressar la seva sintonia amb Pere Almera.

Escolta tot l’acte aquí.